Malatya'da Yeni İl Halk Kütüphanesi Protokolü İmzalandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 10 bin metrekare alana inşa edilecek yeni İl Halk Kütüphanesinin protokolü törenle imzalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Ali Kaban başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünü temsilen Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında "Malatya Yeni İl Halk Kütüphanesi" yapımı için protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediyesinin hazırlanan projede hiçbir emekten kaçınmadığını belirterek, "Günümüzde internet ve bilgisayara dayalı sistemle sanal aleme geçmiş olsa da kitabın kendi içerisinde ayrı bir yeri vardır. Kitabın yurdu, evi de kütüphanelerdir. Kütüphaneler aynı zamanda o ilin prestijidir. Malatya'nın büyüklüğüne, tarihine, kültürüne, geçmişine yakışan bir bina, yakışan bir proje hazırlanmış. Bütün emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya'nın geçmişten bugüne eğitime ve okumaya büyük önem veren bir şehir olduğunu belirtti.

Çakır, Kitap Fuarı'na gösterilen ilginin Malatyalıların okumaya ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mevcut İl Halk Kütüphanesi, hem fiziki açıdan yetersiz, hem de ihtiyaçlara cevap veremeyecek bir konuma gelince, Malatyamıza yeni bir kütüphane yapılması ihtiyaç haline geldi. Sayın Valimizin öncülüğünde yer tahsisi gerçekleştirilmişti. Yeni İl Halk Kütüphanesi için belirlenen yer, Büyükşehir Belediyemiz ile Sanat Merkezi arasında kalan alan. Büyükşehir Belediyesi olarak bu bölgede yapmış olduğumuz çalışmalarda bölgeyi Kültür Adası'na dönüştürmüştük. Bu alana yeni bir kütüphane yapılacak olması da isabetli bir karar oldu. Yeni kütüphane ile ilgili olarak detaylı ve örnek bir proje hazırlandı. Klasik bir kütüphane haricinde çok amaçlı olarak kullanılabilecek sergi salonlarıyla, kafeteryasıyla öğrencilerimize 24 saat hizmet verebilecek bir kütüphaneyi Malatyamıza kazandırmış olacağız. Yeni kütüphanemizin Malatyamıza önemli bir değer katacağına inanıyorum. Kütüphane yapımına Malatya Büyükşehir Belediyemizin yanısıra bir işadamımızın katkısının olması, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımızın projenin geri kalan kısmını üstlenmesi ile birlikte bu projeyi hayata geçirmiş olacağız."

Daha sonra protokol Vali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu tarafından imzalandı.

Kaynak: AA