İş Kadınları Konser Vererek Mikrofinansa Destek Olacak

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) üyesi iş kadınları , verecekleri konserle kadınların kendi işlerini yapmalarına olanak sağlayan mikrofinansa destek sunacak.

İş Kadınları Konser Vererek Mikrofinansa Destek Olacak


Daha önce de, ‘Haydi Kayseri Eller Cebe -1’ kampanyasıyla kadınlara saplanan mikrokrediye parasal destek sunan kadınlar, bu kez ‘Haydi Kayseri Eller Cebe -2’ kampanyası ile konser verecek. İş adamlarının da sahne alacağı konsere kadar toplanan bağışlar, Kayseri’de mikrokrediden yararlanacak kadınlara iş kapısı olacak.

Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, kendi işini yapmak isteyen kadınlara balık tutmayı öğreten mikrokredi çalışmasını önemsediklerini, ‘Haydi Kayseri Eller Cebe’ kampanyasını gelenekselleştirerek, bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirtti.

Bugüne dek Kayseri’de bin 540 kadının mikrokredi desteğinden yararlandığının altını çizen Karaoğlu, “2014 yılında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Yönetimimiz döneminde Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile tanıştık. Bulunduğumuz çevrede ve toplumda farkındalığı nasıl arttırabiliriz diye düşünürken, sanatı da aracı ederek daha fazla kişiye ulaşabileceğimize ve konuyu duyurabileceğimize inandık. O güne kadar Kayseri’de, yalnızca, bir işadamımızın bağışladığı 100 binTL değerindeki fon ile destek veriliyordu. Bu fona 2014 yılında yaklaşık 71 bin TL destek topladık. ‘Haydi Kayseri Eller Cebe’ sloganıyla çıktığımız bu yolda bu paranın 10 bin TL’sinin de faciada eşlerini ve yakınlarını kaybeden Soma’lı kadınlara gönderilmesini sağladık. Şimdi de ‘Haydi Kayseri Eller Cebe II’ kampanyası ile iş adamları ve iş kadınlarından oluşan koromuz yine işbaşında. Kayseri’debaşta Sayın valimiz ve eşleri hanımefendi olmak üzere, Belediye başkanlarımızı, kanaat önderlerimize gittik, KTO ve KSO’ mızı ziyaret edip üyelerine duyurmaları için dilekçe verdik,tek tek iş adamlarımızı gezdik anlattık. Günümüz şartlarında destek verebilenler ellerinden gelen desteği verdi. Ancak daha, çok anlatmamız gerek. 20 Nisan Cuma günü 70’li ve 80’li yılların nostaljik şarkılarını icra edeceğiz. Bağış kabullerimiz o güne kadar devam edecek.

20 Nisan’da saat 19.30’da gerçekleştirilecek ücretsiz konsere tüm Kayserilileri davet eden Karaoğlu, TISVA Mikrokredi Mrk. İktisadi İşletmesi’nin TR61 0001 0010 9849 74702851 29 IBAN numarasına bağışta bulunulabileceğini sözlerine ekledi.

Mikrokredi desteği nedir?

Mikrokredi, dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına olanak veren, senet, teminat ve kefalet gerektirmeden verilen küçük bir sermayedir.

Mikrokrediden yararlanabilmek için aynı mahalleden, iş fikri olan beş kadının birlikte bir grup oluşturması gereklidir. Ancak gruptaki kadınlar anne- kız, kardeş, gelin-görümce, hala-yeğen, vb. gibi yakın akraba olamaz. Bu beş kadın Türkiye Graamen Mikrokredi Programı-TGMP personeline işletme fikrini anlatır işi için gerekli mikro kredi miktarını belirleyerek TGMP personeline belirtir ve kurdukları beş kişilik grupla 3 günlük eğitime tabii tutularak ve mikro kredi geri ödeme sistemi hakkında bilgilendirilirler. Sonrasın da da mikrokredilerini alırlar. Geri ödemeler elden ve haftalık ödemeler şeklinde yapılmaktadır. 5 kadından biri ödemeyi aksatacak olursa diğer dördünün de kredisi tehlikeye gireceğinden herkes birbirini destekler. Otokontrolü olan bir sistemdir.
Kaynak: İHA