Malatya'da 'Abdülhamid'i Anlamak' Söyleşisi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Vefatının 100. Yılında Abdülhamid’i Anlamak" adlı söyleşi programı düzenlendi.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göe. TRT1'de yayınlanan "Payitaht Abdülhamid" dizisinin konsept danışmanı Selman Kayabaşı ve üç oyuncusunun katılımıyla düzenlenen "Vefatının 100. Yılında Abdülhamid’i Anlamak" söyleşisi Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Sultan Abdulhamid Han'ın, bu coğrafyadaki bin yıllık geçmişimizin belki de son çınarı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın artık dişlerini ortaya koyduğu bir dönemde 30 yılı aşkın bir süre bu topraklara hükmetti. Adaleti, bilgisi, tecrübesiyle bizleri ayakta tuttu. Rabbim mekanını cennet etsin. TRT kurumumuza da teşekkür ediyorum. Hakikaten özellikle gençlerimizi ekrana kilitleyen, bazı diziler üzerinden tarihsel mirasımızı hatırlatan ve adı film de olsa aslında bizi tarihle buluşturan TRT'mize, oyuncularımıza ve bu yapımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"Payitaht Abdülhamid" dizisinin konsept danışmanı Selman Kayabaşı ise tarihi bilmenin önemine dikkat çekerek, "Tarihi bilmek, milletini bilmek ve nereden geldiğini nereye gidiyor olduğunu bilmek aslında sahip olacağınız ordulardan silahlardan askerlerden çok daha kıymetlidir ve iki medeniyet arasındaki bir mücadelede galip gelebilmek için neye ihtiyaç duyduğunuzu bilmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA