İlahiyat Öğrencilerinden Hasta Arkadaşları İçin Kermes

Trakya Üniversitesi (TÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, 3 yıl önce beyin kanaması geçiren ve tedavisi İzmit'te süren okul arkadaşları Yasemin Sağlam'ın (22) tedavi masraflarına destek olmak ve ailesine katkı sağlamak amacıyla kermes açtı.

TÜ Balkan Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi önünde kendi hazırladıkları yiyeceklerden oluşan kermes standını açan öğrencilere hem öğrenciler, hem öğretim üyeleri hem de vatandaşlar destek oldu.

İlahiyat Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Fatih Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının tedavi gören arkadaşlarına destek olmak olduğunu söyledi.

Güzel ve hayırlı amaç doğrultusunda bir araya geldiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak bir kermes düzenliyoruz. Geliri Yasemin Sağlam kardeşimizin tedavi sürecinde kullanılacak. Aynı zamanda ailesine de bir parça maddi destek olmak istiyoruz. Bu kermese hocalarımızı, arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz. Biz iki gün boyunca burada olacağız. Kermeste sattığımız tüm yiyecek ve içecekleri kendimizi hazırladık. Kız ve erkek arkadaşlarımızın evlerinde kendi elleriyle hazırladıkları yiyecekleri burada satıyoruz. Her türlü yiyeceğimiz mevcut. Pastamız, böreğimiz, sarmamız, içli köftemiz ve böyle güzel yiyeceklerimiz var. Şimdiden katkı veren herkese teşekkürler. İnşallah arkadaşımız için güzel bir şey yapacağız. Onun da bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. Allah yardımcımız olsun."

Kermes iki gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak.

Kaynak: AA