Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar, YÖRSİAD'ın Konuğu Oldu

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Yörük Sanayici İş Adamları Derneğinin (YÖRSİAD) konuğu oldu.

Bir otelde düzenlenen nisan ayın olağan toplantısına Öztatar, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bahattin Bayraktar katıldı.

Öztatar, arabuluculuğun dostane yollarla uyuşmazlık çözüm yöntemleri içinde en yaygın bilinen ve uygulanan yöntem olduğuna dikkat çekti.

Hakan Öztatar, iş hayatında bu konuda çok sayıda davanın kısa sürede çözüme kavuştuğunu söyledi.

Arabuluculuk sürecinde tarafların davadan farklı olarak herhangi bir harç yatırmak zorunda olmadıklarını, tebligat, bilirkişi, tanık ve keşif gibi giderler de ödemediklerini dile getiren Öztatar, "Dava boyunca yapmak zorunda kalacağınız tüm masraflardan ve yargılama nedeniyle diğer işlerinizden kısıtlayıp, adliyeye ayırmak zorunda kalacağınız zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Arabuluculuk, mahkemeye göre daha kısa sürer. Bu süreçte sonuç, tarafların kontrolündedir." dedi.

İş uyuşmazlıklarında 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren işçi ve işveren uyuşmazlıklarında dava açmak isteyen tarafın öncelikle arabuluculuk yoluna gitmesi gerektiğini belirten Öztatar, arabuluculuğa başvurulmadan dava açılması durumunda, dava şartı yokluğundan reddedileceğini kaydetti.

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ise mahkemeye gelmeden birçok şeyin hızlı bir şekilde çözülebileceği arabuluculuk siteminin hayata geçmesinin önemini belirtti.

Kaynak: AA