Zeytin Dalı Harekatı Şehitleri Anısına Oluşturulan Alana Fidan Dikildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Biz Türkiye olarak, kalıcı ve adil bir barışın dünyanın her yerinde olduğu gibi yakın coğrafyamızda da inşasından yanayız. Yıkıcı, işgalci ve özellikle sivilleri hedef alan her türlü eylemin her zaman karşısındayız" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı şehitleri anısına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesinde oluşturulan hatıra ormanında fidan dikim töreni düzenlendi.

Törende konuşma yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Şehitlerin fedakarlığı karşısında ne yapsak azdır. Türkiye’nin 40 yıla aşkın bir süredir başta PKK olmak üzere her dönemde proje terör örgütleriyle kararlı bir mücadele içinde. Türkiye bugün tarihsel hesapların tam ortasında, küresel ölçekteki politik fay hatlarının merkez üssünde" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çok sayıda terör örgütüyle eş zamanlı mücadele yürüttüğünü kaydeden Bakan Gül, yapılanın sadece suçla mücadele değil aynı zamanda devletin varlık ve bekasının korunması olduğunu vurgulayarak, "Türkiye’nin, varlığına yönelen terör tehdidini durdurmak için uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayanarak başarılı bir operasyonu icra ediyor. Zeytin Dalı Harekatı sadece vatan topraklarının güvenliğini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda bölgenin asli unsurlarının üstüne çöreklenen terör örgütlerinin def edilmesine de imkan tanıyor. Türkiye, Suriye’de insanlığı, insanlık değerlerini müdafaa hattındadır. Türkiye’yi bu mücadelesinde yalnız bırakanlar, esasen insanlık değerleriyle arasına mesafe koymaktadır. Binlerce kilometre öteden gelerek, Suriye’de operasyon icra etmeyi kendilerine hak görenler, Türkiye’nin konumunu, hassasiyetlerini, haklı ve meşru mücadelesini de görmek, anlamak zorundadır. Suriye, Amerika’nın, Rusya’nın, Fransa’nın, Almanya’nın komşusu değildir, Washington’a da sınırdaş değildir. Suriye, Paris’in, Berlin’in dibinde de değildir. Suriye’nin kuzeyine çöreklenmeye yeltenen terör çeteleri, füzeleri, bombaları, eylemleriyle yine bu ülkelerden hiçbirini hedef gözetmemiştir. Bu ülkelerin hiçbirinde sivil yerleşim alanları, evler, camiler havan topu saldırılarının hedefi olmamıştır" diye konuştu.



"Kalıcı ve adil bir barışın inşasından yanayız"

Bakan Gül, terörle mücadelede Türkiye kadar bedel ödeyen başka bir ülke olmadığını dile getirerek, "Biz Türkiye olarak, kalıcı ve adil bir barışın dünyanın her yerinde olduğu gibi yakın coğrafyamızda da inşasından yanayız. Yıkıcı, işgalci ve özellikle sivilleri hedef alan her türlü eylemin her zaman karşısındayız. Bugün de karşısında yarın da karşısında olmaya devam edeceğiz. Zeytin Dalı Operasyonu’nun en büyük başarısı bu hassasiyetlerle yürütülmüş olmasıdır" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan 52 askerin hatırası adına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile hatıra ormanı kurulması kararlaştırdıklarını anlatan Gül, ormandaki fidan dikim işlemlerinin denetimli serbestlik altındaki yükümlülerce gerçekleştirileceğine dikkati çekti.

Denetimli serbestliğin önemli bir uygulama olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Gül, 13 farklı karar türünde yaklaşık 566 bin kişinin denetimli serbestlik kapsamında olduğunu kaydederek, 21 bin 144 yükümlünün 635 bin 989 ağaç diktiğini, yükümlülerin yüz binlerce fidanı toprakla buluşturduğunu ve topluma fayda sağladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar fidan dikerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Törene Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanı sıra Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş, HSK üyeleri, Müsteşar Yardımcısı Talip Bakır, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan katıldı.

Kaynak: İHA