Öğrencilerin Miraç Kandili Etkinliği

Edirne'de meslek lisesi öğrencileri, Selimiye Camisi'nde cuma namazı çıkışı vatandaşların Miraç Kandili'ni kutlayarak ikramda bulundu.

Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bölümü öğretmen ve öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğünün meslek liselerinde uygulamaya koyduğu "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" çerçevesinde farklı konularda vatandaşlarla bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yapıyor.

Miraç Kandili dolayısıyla da bir etkinlik düzenleyen öğrenciler UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Cami'nde cuma namazı çıkışı cemaatle bir araya geldi.

Vatandaşların kandilini tebrik eden öğrenciler hazırladıkları yiyecek ve içecekleri de cemaate ikram etti.

Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulanan projenin okulun bulunduğu mahalle sakinleriyle, öğrenci ve öğretmenleri buluşturduğunu söyledi.

Projenin, yardımlaşma, vicdan, merhamet, birlik ve beraberlik duygularını geliştirdiğini ve toplumsal duyarlılığı artırdığını ifade eden Dinç, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin büyük bir lütfa ulaştığı Miraç gecesinin yıl dönümünde de güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Miraç, namaz gecesidir, huzur gecesidir. Bu etkinliği bugünde Selimiye'de gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Projenin uygulanmasında bizlere her zaman destek olan Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'a ve destek olan esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Projemiz kapsamında ilerleyen günlerde öğrencilerimiz aileler ve mahalle sakinleriyle buluşmaya devam edecek."

Kaynak: AA