Kırşehir'de 312 Sokak Hayvanı Sahiplenildi

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 312 sokak hayvanının sahiplenildiği bildirildi.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamada, kentteki sokak hayvanlarının en iyi şekilde rehabilite edilerek bakımlarının yapıldığı belirttildi.

Geçen yıl 3 bin 604 sokak hayvanı barınağa getirilerek tedavi, bakım ve aşılarının yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakıldığı ifade edilen açıklamada, hayvanlara bin 800 doz kuduz aşısı da yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent genelinde sokak hayvanlarının gerekli bakım ve tedavilerinin en iyi şekilde yapıldığını ifade etti.

Bahçeci, "Vatandaşlar tarafından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne 221 sokak hayvanı teslim edilmiştir. 403 sokak hayvanları tedavisi yapılarak sağlığına kavuşturuldu. 2017 yılı içerisinde toplam 312 sokak hayvanı ise hayvan sever vatandaşlar tarafından sahiplenildi.

Vatandaşlarımızın ihbarları doğrultusunda yaralanan, hastalanan hayvanlarımızı muhafaza altına alarak tedavilerini yapıyoruz. Kent merkezimizde beslenme noktaları oluşturduk. Bu noktalara kuru mama koyarak sokak hayvanlarımızın beslenmesini sağlıyoruz. Sokak hayvanlarının dışında kliniğe getirilen şahin, kartal, çakal, ördek, leylek ve baykuş da tedavi edilerek doğal hayatlarına yeniden bırakıldı." dedi.

Kaynak: AA