'Göçmenleri Kabul Edilebilir Bir Sayıda Tutmak Zorundayız'

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: 'Gönül isterdi ki hiçbiri burada bizim misafirimiz olmasın. Muhtaç duruma düşmesinler ama biz de ülkemizin ihtiyaçları ve uluslararası hukukun gerekleri neyse onu gözetmek durumundayız'

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Gönül isterdi ki hiçbiri burada bizim misafirimiz olmasın. Muhtaç duruma düşmesinler. Ama biz de ülkemizin ihtiyaçları ve uluslararası hukukun gerekleri neyse onu gözetmek durumundayız." dedi.

Ersoy, Edirne Göç İdaresi Müdürlüğünde incelemede bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, öğleden önce Edirne Valiliğini ziyaret ettiğini belirterek, "Valilikte de söyledim, Allah kimseyi düşürmesin bu hallere kimseyi vatansız bırakmasın, kimseyi vatanını terk etmek, yani vatanından ayrılmak zorunda bırakmasın." diye konuştu.

Ersoy, şöyle devam etti:

"Gönül isterdi ki hiçbiri burada bizim misafirimiz olmasın. Muhtaç duruma düşmesinler. Ama biz de ülkemizin ihtiyaçları ve uluslararası hukukun gerekleri neyse onu gözetmek durumundayız. Her gelene 'hoş geldin' diyebilme şansımız, kabiliyetimiz ve anlayışımız da olamaz. O bakımdan buradan son umut olarak artık Avrupa Birliği sınırlarına kadar dayanmış insanları bir şekilde yakaladığımızda, burada misafir ediyoruz. Önemli olan tabii insandır, elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde misafir etmeye çalışıyoruz."

Geri Gönderme Merkezindeki kaçakların Türkiye'de kalmak istediklerini ilettiklerini ifade eden Ersoy, "Onlar için de zor bir süreç, zor bir hayat ama biz de kabul edilebilir bir sayıda tutmak zorundayız ülkemizde misafir ettiğimiz göçmenlerimizi. Hem de onları insani bir şekilde misafir edip göndermek zorundayız. Baktık gördük. Genel anlamda şartları iyi arkadaşlarımızın. Binanın şartları da uygun. Varsa eksiklikler daha iyi yaparız." dedi.

Bir gazetecinin, "Yunanistan'ın yabancı uyrukluları Türkiye'ye deport etme durumu var. Darp ediyorlar, işkence ediyorlar şeklinde konuştular mı?" sorusunu Ersoy, "Yunanistan ile ilgili bir şey konuşmadık." diye yanıtladı.

Ersoy'un Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü incelemesinde Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, Edirne Göç İdaresi Müdürü Murat Yalgın ve göç idaresi yetkilileri de yer aldı.
Kaynak: AA