Büyükşehirden Yatırım Çalışmaları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan karayolları lojmanları için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Argıncık Karayolları Sosyal Tesisleri alanında gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Karayolları 6. Bölge Müdürü Şenol Altıok ile davetliler ve misafirler katıldı.

Başkan Çelik, eski lojman binalarının bulunduğu alanı Camii Kebir ve Dilaver Paşa Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için rezerv alanı olarak kullanacaklarını ifade etti.

Düvenönü Caddesi üzerinde kısa süre önce karayolları lojmanlarının bulunduğunu anımsatan Çelik, şunları aktardı:

"Birincisi lojman binaları son derece eski ve yıpranmıştı. İkincisi, bölgedeki binalar iş yeri haline gelmiş mesken olarak kullanılan bina hemen hemen kalmamıştı. Üçüncüsü ise Camii Kebir ve civarı ile Dilaver Paşa Mahallesi’nde yapacağımız dönüşümler için rezerv alana ihtiyacımız olmasıydı. Camii Kebir ile Kurşunlu Cami’nin arasını açıp burayı Kayseri’nin cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Burada şehrimize yakışmayan binalar var. Gökdelen diye yapılan binalar Erciyes’in siluetini bozuyor. Biz yaptığımız kentsel dönüşümlerde rızaen anlaşarak alanları boşaltıyoruz. Bu binaları rıza ile kaldırmak için bulabileceğimiz en uygun rezerv alanda lojmanların bulunduğu alandı. Tüm bu gerekçelerle Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve Ulaştırma Bakanlığımız ile görüşmeler yaptık. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu bu lojmanların taşınması konusunda fikir birliğine vardık."

Karayolları 6. Bölge Müdürü Altınok ise, yapılan çalışmanın kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu belirterek Başkan Çelik'e teşekkür etti.

Tören, dua edilmesi ve buton basımının ardından son buldu.

Kaynak: AA