Kırşehir'de 'Dünya Sağlık Haftası' Etkinlikleri

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, "Dünya Sağlık Haftası" etkinlikleri kapsamında tanıtım stantları kurdu.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cacabey Meydanı'nda kurulan stantlarda "Sigara bıraktırma, organ bağışı, evde sağlık hizmetleri, diyabet, sağlıklı yaşam" konularında bilgiler verildi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, burada yaptığı konuşmada, meydanda hizmet veren sağlık stantlarında halkın karşılaştıkları önemli sağlık sorunları ile bilgiler verildiğini dile getirdi.

Türkoğlu, "Sağlık stantlarımızda Kalp-Damar Hastalıkları ile mücadele etmenin önemini vurgulamak, kişileri bu hastalıklara karşı uyarmak, kalp sağlığını koruma konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak ve kalp sağlığına dikkat çekme anlamında bir farkındalık oluşturmak adına da önemli bilgilendirmeler yapılacaktır. Sağlıklı kalmak ve kalp ve damar hastalığına yakalanma riskinden uzak durmak için sağlıklı beslenilmeli, yeterli sebze-meyve tüketilmeli, tuz, şeker ve yağ miktarını azaltmalı, düzenli fiziksel aktivite yapmalı, tütün ve alkol gibi ürünleri de kullanmamalıyız." şeklinde konuştu.

"Dünya Sağlık Haftası" etkinliklerine, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Selcen Duran, Kardiyoloji Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Sökmen, Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan ve Türk Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Nevzat Kurt, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA