Biga'da Öğrenciler Şarkı Ve Türkülerle Yarıştı

Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri "Bas Söyle" adıyla düzenlenen yarışmada, pop, nostalji, Türk sanat ve Türk halk müziği, yabancı müzik dallarındaki bilgilerini ortaya koydu.

Atatürk Kültür Merkezi, Biga Atatürk Anadolu Lisesince geleneksel olarak düzenlenen "Bas Söyle" yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Lise öğrencilerinin 9, 10, 11 ve 12. sınıflar halinde mücadele verdiği yarışmada, öğrenciler pop, nostalji, Türk sanat ve Türk halk müziği, yabancı müzik dallarında kendilerine dinletilen ya da içerisinde geçen bir sözün söylendiği şarkıyı, önlerindeki butona bastıktan sonra o şarkının ne olduğunu, kimin söylediğini bilmeye ya da karaoke performansıyla seslendirerek puan almaya çalıştı.

Yarışmada 12. sınıfları temsil eden grup, 94 puanla birinci oldu.

Okul Müdürü Faruk Girgin, yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirilen yarışmayla öğrencilerinin hem müzik kültürünün gelişmesini hem de okul olarak eğlenceli bir gün geçirmeyi amaçladıklarını belirterek, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere ve okul aile birliği üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: AA