Kırşehir TSO'da 'Nefes Kredisi' Anlaşması

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 'Nefes Kredisi' ile farklı bankalarla anlaşma yapıldığını bildirdi.

Ekicioğlu, yazılı açıklamasında, Denizbank Orta Anadolu Bölge Müdürü Cem Turgut Gelgör ve Denizbank Kırşehir Şube Müdürü Nazlı Canlı ile 'Nefes Kredisi' anlaşması imzalandığını, bunun KOBİ'lerin en büyük sorunu olan finansman erişimine çözüm olacağını belirtti.

Ülkenin ve Kırşehir'in ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ sorunlarını gidermek için adımlar atıldığını vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"KOBİ’lerimizin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle ülkemiz ve şehrimiz ekonomisinde önemli yer tutan işletmelerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TOBB 'Nefes Kredisi' projesi hayata geçirilmiştir. Üyelerimiz, odamızdan faaliyet belgelerini alarak 'Nefes Kredisi' için Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası ve Denizbank şubelerinden herhangi birine başvuru yapmaları yeterlidir. Kredinin limiti 50 bin lira olup, kredinin brüt aylık faiz oranı yüzde 0,99 ve masraf ücreti en fazla 48 lira olacaktır. Kredi Garanti Fonu, Nefes Kredisi Projesi kapsamında KOBİ’lerimize yüzde 80 hazine destekli kefalet sağlayacak ve üyelerimize kefil olacaktır."

Kaynak: AA