DTSO Seçimlerine Doğru

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerine sayılı günler kala adaylar çalışmalarını hızlandırdı. 16. Grup Beyaz Liste komite temsilcisi Şehmus Yavuz, DTSO seçimleri ile ilgili hedeflerini anlattı.

Yavuz, meslek komitelerinin etkin hale getirilerek fiili çalışması sağlanıp guruplarının sorun ve taleplerinin komite üzerinden yürütüleceğini söyledi.

Üyeler için, meslek komitesi ile düzenli iş geliştirme ve sosyo ekonomik problem çozümünde faaliyet yürütecek, eğitim, danışmanlık ve arabuluculuk hizmeti verecek olan bir ekip oluşturulacağını dile getiren Yavuz, "Üyelerimize, ilgili kuruluşlardan finansal kaynak temini için çalışmalar yürütülecektir. Üyelerimiz tarafından üretilen ürünlerin il, bölge ve ülke genelinde tanıtımı ve pazarlanması ile ilgili organizasyon ve etkinlikler düzenlenecektir. Yurt içi ve yurt dışı fuar programları öncesinden takip edilecek. Fuar organizasyon firmaları, kalkınma ajansı ve kosgeb gibi kuruluşlardan destek alınarak fuar konusu ile ilgili gurup üyesi firmaların bireysel veya toplu halde fuarlara iştirakleri sağlanacaktır. Üreticilerimizin uluslararasılaşma kabiliyetinin ve rekabet güçlerinin artırılması için, ınternet üzerinden pazar araştırması yapılması ve potansiyel müşteri bulunması, e - ticaretin geliştirilmesi için firmalarımızın kurumsal yapısının buna uygun hale getirilmesi gibi konularda danışmanlık ve eğitim destekleri sağlanacaktır. Meslek gurupları güncel faaliyet alanına göre yeniden düzenlenecektir. Yeni meslek gurupları oluşturularak oda meclisindeki temsiliyet arttırılmış olacaktır. Yeni bir meslek gurubunun oluşması için gereken sayı odamızda 80 üzeridir ki bu sayıya ulaşan birçok meslek gurubu vardır. Meslek komitemiz ile gurup üyelerimiz arasındaki iletişim güncellenip zamanında, anlık yazışma ve haberleşme sistemi oluşturulacaktır. Üyelerimizin banka işlemleri ile ilgili zaman kaybını önlemek için odamıza bir banka şubesi, temsilciliği açılması sağlanacaktır. Üyelerimizin makul fiyatlar ile faydalanabileceği bir sosyal tesis oluşturacaktır. Belirttiklerimizi hedefliyoruz, sizinle birlikte gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA