Diyarbakırlıların Açık Havada 'Spor' Keyfi

Kentte havaların ısınmasıyla spor keyfini açık havaya taşıyan 7'den 70'e her yaştan vatandaş, belediyelerin hizmete sunduğu parklarda sağlıklı yaşam için form tutuyor Sağlanan huzur ile sosyal yaşamın canlandığı kentte spor aktivitelerine yönelen Diyarbakırlılar, günün ilk ışıklarında ve akşam saatlerinde parklardaki fitness aletleriyle spor yaparak zinde kalmanın mutluluğunu yaşıyor Vatandaşlardan Bal: 'Ailelerin burada rahat bir şekilde yürümesi huzurun belirgin bir işareti. Parklar eskiden de vardı ama huzur ortamı olmadıktan sonra insanların parklara çıkma imkanı yoktu' 'Şu anda huzurlu bir ortam var. Huzurlu bir ortamda çocuklarımızı güvenle parklara getirebiliyoruz'

Diyarbakırlılar açık havada huzurla spor yapmanın keyfini çıkarıyor.

Huzurun her alanda hissedildiği kentte sosyal yaşam canlanırken vatandaşlar, sağlıklı bir yaşam için spor aktivitelerine yöneldi.

Kentte havaların ısınmasıyla spor keyfini açık havaya taşıyan 7'den 70'e her yaştan vatandaş, belediyelerin hizmete sunduğu parklarda temiz havada sağlıklı yaşam için form tutuyor.

Günün ilk ışıklarında, gün batımında ve akşam saatlerinde yürüyüş yapan, parklardaki fitness aletlerini kullanan Diyarbakırlılar hem zinde kalmanın, hem de kilo vermenin mutluluğunu yaşıyor.

- "Huzur olmadıktan sonra parklara çıkma imkanı yoktu"

Vatandaşlardan Selim Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da artık huzurlu bir ortamın olduğunu belirterek, ailece parkta yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Kentte güzel bir ortam bulunduğunu dile getiren Bal, "Ailelerin buraya gelip rahat bir şekilde yürüyebilmeleri, kafalarını dağıtmaları huzurun belirgin bir işaretidir. Parklar eskiden de vardı ama huzur ortamı olmadıktan sonra insanların böyle parklara çıkma imkanları yoktu. İnsanlar gayet mutlu, sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

Bal, kentte insanların rahatlıkla dışarı çıktığını ve spor yaptığını aktardı.

- "Huzurlu bir ortam var"

Ailesiyle parkta yürüyüş yapan Eylem Ateş, sağlanan huzur ortamından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Parkların, oyun ve spor alanlarının gayet güzel olduğuna işaret eden Ateş, "Şu anda huzurlu bir ortam var. Düzgün bir ortamda çocuklarımızı güvenle parklara getirebiliyoruz." dedi.

Handan Okucu, kilo vermek için haftanın 6 günü belediye parklarında yürüyüş yaptığını belirtti.

Parkın temiz havası ve ağaçları arasında, kuş sesleri eşliğinde, kent yaşamının yoğunluğundan uzaklaşıp, sabahları sporla güne başlamanın keyfinin bambaşka olduğunu anlatan Okucu, açık havada spor yaparak güne güzel başladıklarını aktardı.

Okucu, şunları kaydetti:

"15-20 dakika boyunca spor aletlerini kullanıyorum ve 45 dakika yürüyorum. Her şeyden önce sporun sağlığa çok faydası var. Dizimde ve belimde sorun vardı. Sporun faydasını gördüm. Yürüyüş yapmayı herkese tavsiye ediyorum. Her türlü hastalığa da faydası var. Bu temiz havayı solumanın yerini hiçbir şey tutmuyor."

- Vatandaşlar açık alanları tercih ediyor

Vatandaşlardan Binali Yıldız (65), haftanın her günü sabah eşiyle açık havada yürüyüş yaptığını belirtti.

Bypass ameliyatı geçirdiğini anlatan Yıldız, eski sağlığına spor sayesinde kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Seyfetin Demirkıran (62), spor yapmanın faydasını gördüğünü ve sağlık sorunlarının kalmadığını dile getirdi.

Belediyeye teşekkür eden Demirkıran, adeta her evin önünde bir park bulunduğunu ifade etti.

Demirkıran, "Vatandaşlar buralardan faydalanıyor. Yaşlı, genç fark etmiyor. Herkese spor yapmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Fesih Ateşal (63), belediye parklarında spor yaptığını anlattı.

"Güzel ülkemizin bu nimetlerinden faydalanmamız lazım. Diyarbakır eskisi gibi değil, güzel bir şehir ve bu nimetleri değerlendiriyoruz." ifadelerini kullanan Ateşal, herkese spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA