Bilkent Üniversitesinde Venezuela Belgeseli

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, "2002'de Venezuela halkı sokaklara çıkarak tarihte ilk kez, anayasal düzeni yeniden tesis etmek için darbeye karşı geldi ve darbeyi devirdi." dedi.

Bilkent Üniversitesinde "Venezuela: Karanlık Dava" konulu belgesel gösterimi yapıldı.

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Reyes, gösterim öncesi yaptığı konuşmada, "11 Nisan'da (2002'de) sağcılar, Hugo Chavez hükümetini devirmek için darbe girişiminde bulundu. Ancak 13 Nisan'da Venezuela halkı dünyaya bir ders verdi. Sokaklara çıkarak tarihte ilk kez, anayasal düzeni yeniden tesis etmek için darbeye karşı geldi ve darbeyi devirdi." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Reyes, belgeselin yönetmenin de aralarında olduğunu belirterek, "Bizim için özel olan bu günü, çok sevdiğimiz bir dostumuz Jernando Calvo Ospina'yı sizlerle buluşturarak değerlendirmeyi uygun gördük." diye konuştu.

Venezuela'nın 1902'de sömürüye karşı mücadelesinin ele alındığı belgeselde yerel doğal kaynaklarını ele geçirme ve ülkeyi istikrarsızlaştırma çabalarına dikkat çekildi. Birçok röportaj ve araştırmalara dayanan belgeselde halihazırda medyada Venezuela'nın aleyhine kullanılan argümanların tarihi boyutları da ele alındı.

Kaynak: AA