'Devlet Sporcusu' Ünvanı Alan Engelli Bireylerin Maaşları Konusu KDK'ya Taşındı

İşitme engelli milli sporcu, maaşlarının devlet memurları maaşına oranlanması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) şikayette bulunan işitme engelli milli sporcu, dünya ve olimpiyat derecelerinden dolayı devlet sporcusu ünvanı aldığını, sporculara asgari ücret üzerinden hesaplanan bir oran üzerinden maaş aldıklarını emeklilik durumlarının ise devlet memurları ile aynı yani 4/C üzerinden olduğunu belirtti.

Maaşlarının özel sektörün kendi hesaplamalarına dayalı asgari ücret üzerinden, emekliliklerinin maaşının ise devlet memurları üzerinden yapıldığını bildiren başvurucu, özel sektörün kendine göre işçilere verdiği hakların mevcut olduğunu asgari ücret hesaplamalarında asgari geçim indirimi katkılarının olduğunu, kendilerinin ise özel sektör çalışanı olmadığı için bu hesaplamaların dışında kaldığını, maaşlarının asgari geçim indiriminden muaf duruma düştüğünü belirtti.

Kendilerinin devlet sporcusu olduğu için maaş ve sosyal haklarının devlet memurları ile orantılı olması gerektiğini, "devlet sporcusu" ünvanı alan sporcuların maaşlarının devlet memurları maaşına oranlanması hususunda gerekli düzenlemelerin yapılması talebini KDK’ya iletti. Başvuruyu alan kurum, talebin inceleneceğini bildirdi.
Kaynak: İHA