Çocuk İstismarına Karşı Farkındalık

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) iş birliği ile "Çocuk İhmal ve İstismarının Önlenmesi"ne yönelik konferans düzenledi.

Çocuk İstismarına Karşı Farkındalık
Yunus Emre Kültür Merkezinde çocuklara yönelik ihmal ve istismarın tanımlanması, aileler tarafından izlenmesi ve bu konu hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Akademik Danışmanı Dr. Özcan Kars’ın konuşmacı olduğu programa özellikle ebeveynler ilgi gösterdi.

İstismar türleri ve ailelerin üzerine düşen görevlere vurgu yapılan programda eğitim konusunun önemi üzerine de bilgiler paylaşıldı. Toplumsal duyarlılık oluşturma ve kurumlararası iş birliğinin artırılmasının yanı sıra müdahale merkezlerinin yaygınlaştırılmasının da istismarı önlemede önemli olduğu katılımcılara anlatıldı. İstismara karşı ALO 183 Sosyal Hizmet Hattı ve 155 Polis İmdat gibi ihbar mekanizmalarını etkili kullanma konusunda da katılımcılar uyarıldı.

Çocuk ve istismar kavramının yan yana asla gelmemesi gereken iki kavram olduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çocuk istismarına karşı toplumun bilinçlendirilmesi, ailelerin uyarılması ve özellikle çocuğun korunması noktasında eğitici çalışmaların önemli olduğunu düşünüyoruz. Gerek suçlunun cezalandırılması gerekse mağdurun korunması noktasında gerekli yasal düzenlemeler de zaten yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA