Müftü Yılmaz Gençlerle Buluştu

İstanbul Müftüsü Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan 'CamiGençlik Buluşması' etkinlikleri kapsamında, Esenyurt Hacı Hasan Camisi'nde gençlerle bir araya geldi Yılmaz: 'Allah'ın bize emanet olarak ihsan ettiği evlatlarımızı, bizim yerimize halef olacak şekilde imanla, Kur'an'la İslam'la şeref bulan insanlar olarak yetiştirelim ve onları yerimize bırakalım. Bunun için de ebeveynlerin ellerinden tutarak çocuklarını camiye getirmesi ve bu güzel mabette, burayı onlara miras bırakacaklarını sözlü olarak olmasa bile fiilen onlara anlatmaları çok önemli'

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan "Cami-Gençlik Buluşması" etkinlikleri kapsamında gençlerle buluştu.

İl Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Esenyurt Hacı Hasan Camisi'nde düzenlenen etkinliğe Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Avcılar Müftüsü ve Esenyurt Müftü Vekili Bekir Derin, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Esenyurt eski müftüsü Mehmet Müftüoğlu da katıldı.

Esenyurt Hacı Hasan Camisi'nde kılınan sabah namazına çok sayıda genç katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada dua edildi.

İstanbul Müftüsü Yılmaz namaz sonrası yaptığı konuşmada, feragat ve delikanlılık duygusunun gençlik çağının bir özelliği olduğunu belirtti.

Yılmaz, çocukluktan gençliğe geçişte insanın hayat ve ideal sahibi olduğunu vurguladı.

İnsanoğlunun evlatlarını, yavrularını kendisinin devamı olduğu için sevdiğini, milletinin, ümmetin devamı olması nedeniyle önemsediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Onların kendi yerine halef olacağını bilir, onun için gayret gösterir. Bu yüzden biz de evlatlarımızla, gençlerimizle mabetlerimizde sabah namazı buluşmalarıyla bu duyguların paylaşılmasını murat ediyoruz. Allah'ın bize emanet olarak ihsan ettiği evlatlarımızı, bizim yerimize halef olacak şekilde imanla, Kur'an'la, İslam'la şeref bulan insanlar olarak yetiştirelim ve onları yerimize bırakalım. Bunun için de ebeveynlerin ellerinden tutarak, çocuklarını camiye getirmesi ve bu güzel mabette, burayı onlara miras bırakacaklarını sözlü olarak olmasa bile fiilen onlara anlatmaları çok önemli. Çünkü camiler ve mabetler, kalplerin ve gönüllerin birlikte attığı, aynı Allah'a kul olmanın, aynı mabette buluşmanın, aynı kıbleye yönelmenin heyecanıyla yüreklerin cem olduğu mekanlardır. O yüzden bu cami buluşmaları, gençlerimizin gönüllerinde mutlaka iz bırakacaktır."

Kur'an'ın insanlara bazı peygamberlerin ve bazı seçkinlerin hallerini anlattığını kaydeden Yılmaz, bunların örnek alınması gerektiğini belirtti.

Programda, cami cemaati tarafından sabah namazına gelen 40 gence kura çekilişi sonrası tablet hediye edildi.

Etkinlik sonunda Esenyurt Belediyesi tarafından cemaate çorba ikramında bulunuldu.
Kaynak: AA