'Mesleki Eğitim İçin El Ele Projesi'

AKD ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan okulsektör iş birliği protokolü kapsamında başlatılan 'Mesleki Eğitim İçin El Ele' Projesi'yle İstanbul'daki bazı okullarda bulunan kuaförlük atölyeleri yenilendi.

Artistik Kuaförler Derneği (AKD) ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan okul-sektör iş birliği protokolü kapsamında başlatılan "Mesleki Eğitim İçin El Ele" Projesi'yle bazı okullardaki kuaförlük atölyeleri yenilendi.

AKD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Maltepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Kartal İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin yenilenen kuaförlük atölyelerinin açılışı, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Gür, ilçe milli eğitim müdürleri, destekçi firma yetkilileri ve AKD yönetim kurulu ile üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

AKD Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Habip Örs, eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projesiyle kızların en iyi şartlarda eğitim almasını ve mesleki algıyı yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, "Böylece eğitimini gördükleri mesleği sürdürmelerini ve aldıkları kaliteli eğitimi işlerine yansıtmalarını istiyoruz. Kendilerine ayrıca üye salonlarımızda staj olanakları sunarak, mesleğin inceliklerini de deneyimli ustalarından öğrenmelerini sağlıyoruz. Son dönemde sektörümüzde büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Bu alanda eğitim alan öğrencilerin tamamına yakınını kız öğrenciler oluşturuyor. Bir başka deyişle, meslek erkek egemenliğinden çıkarak adım adım kadın kuaförlerin egemenliğine giriyor.”
Kaynak: AA