Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi Hayata Geçiyor

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, uygulanmaya başlanan ’Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ Projesi Kırşehir Merkez ve ilçelerinde de uygulanmaya başlandı.

Proje ile meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin; öğretmenleri ile birlikte okulun bulunduğu mahallede, ilçede veya il içinde tespit edilen belirli sayıda ihtiyaç sahibi durumdaki kişilerin evlerinde küçük bakım ve onarım yapılması, evlerinde bulunan kullanılmayan veya eskimiş durumda olan eşyaların tamir ya da küçük onarımının yapılması; İhtiyaç sahibi kişilerin hayatlarını kolaylaştıracak konularda bilgi verilmesi ya da bu kişilere yardım edilmesi, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ve manevi dokunuşların imkanlar dahilinde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Kırşehir merkezde bulunan meslek lisesi öğrencileri bu kapsamda ev temizliği, bahçe bakımı, yemek yapmak, kitap okuma, cilt bakımı, sobalı evde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin soba-baca temizliğinden evde kullanılan aletlerin güvenli kullanımı hakkında bilgilendirmeye ve güvenlik önlemleri hakkında ihtiyaç sahibi ailelere ve kimsesiz yaşlılara yardım ellerini uzatacak.

Projeye,Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,İMKB 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatma Muzaffer Mermer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Mesleki Eğitim Merkezi katılıyor.
Kaynak: İHA