Kulp'ta Kadınlar Günü Kutlaması

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü düzenlenen programa çok sayıda kadının katılımıyla kutlandı.

Kulp'ta Kadınlar Günü Kutlaması
Kulp’ta, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Dülgeroğlu, eşi Sevda Dülgeroğlu, şehit ve gazi aileleri, asker ve polis eşleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Sevda Dülgeroğlu, “Hayatın kaynağı, rahmetin, merhametin, şefkatin, zarafetin ve nezaketin sembolü kadınlarımız, fedakarlığın sembolü şehit anneleri, şehit eşleri, salonu dolduran değerli kadınlarımız, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum. Başta sizlerin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Kaymakam Dülgeroğlu ise, “Öncelikle bu davetimizi kırmayıp bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz diyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hayatımızın her alanında yer alan siz değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Belediye olarak yapımına devam ettiğimiz Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezimizin çalışmaları hızla devam ediyor. 5 aylık kısa bir sürede siz değerli kadınlarımızın hizmetine gireceğinin müjdesini veriyorum” diye konuştu.

Daha sonra pasta kesilip, davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Kadınlar, sanatçı Leyla Cengiz’in şarkılarına eşlik ederek, halaylar çekti.
Kaynak: İHA