Küçük Yüreklerden Büyük Davranış

Manisa’nın Salihli ilçesindeki özel bir okulda eğitim gören bir grup öğrenci, düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelir ile biriktirdikleri harçlıklarını Kızılay’a teslim etti.

Küçük Yüreklerden Büyük Davranış
Sınıf öğretmeni Şerafettin Cihan öncülüğünde öğrenciler, okul bahçesinde kermes düzenleyip, satış yaparak gelir elde etti. Öğrenciler kermesten elde ettikleri gelir ile biriktirdikleri harçlıklarını, 148 yıllık yardım çınarı Kızılaya teslim edilmek üzere, öğretmenlerine teslim etti. Sınıf öğretmenleri Cihan da Okul Müdürü Melih Aktaş ve öğrencilerle birlikte toplanan parayı Kızılay Salihli Şube Başkanı Yavuz Özdem’e teslim etti.

Türk Kızılayı’nın 148 yıllık bir yardım çınar olduğunu vurgu yapan Salihli Şube Başkanı Yavuz Özdem, "Kızılay en büyük yardım kuruluşudur. Sizlerin bizlere tutanak karşılığında teslim ettiğiniz bu bağışı, bizler de Kızılay’ın başlatmış olduğu Şevkat Nöbeti kapsamında Hatay’a göndereceğiz. Orada ihtiyaç sahiplerine yardım, çocuklara da oyuncak alınıp sevindirilecek” dedi.

Öğrencilere bu örnek davranışından dolayı tebrik ederek, Kızılay rozeti takan Özdem, “Artık sizlerde Kızılay gönüllüsü oldunuz” dedi.

Okul Müdürü Aktaş ise okul olarak öğrencilere küçük yaşlarda Kızılay sevgisinin aşılanmasının bu örnek davranış ile gösterildiğini söyledi.

Aktaş, öğrencilerinin bu davranışı ile gurur duyduklarına vurgu yaptı.
Kaynak: İHA