Tekirdağ'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Tekirdağ’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılarak kutlandı.

Tekirdağ'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtına ilk başta AK Parti Kadın Kolları Başlandığının çelenk bırakılmasıyla 8 Mart Kadınlar Günü kutlandı. AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanımız Nesibe Ünal, çelek sunumundan sonra basın açıklamasında bulundu.

“‘2023 Yeni Türkiye’ vizyonu çerçevesinde, ileri demokrasiyi hayata geçirmek için önemli adımlar atmış”

Yapılan basın açıklamasında 2023 Yeni Türkiye vizyonuna dikkat çeken Ünal, “Türkiye uzun yıllar süren vesayetçi zihniyetin, kadınların tercihlerinden dolayı iş, yaşama eşit katılımlarının engellenmesine karşı son yıllarda büyük mücadeleler vermiştir. Hükümetimiz hedeflenen ‘2023 Yeni Türkiye’ vizyonu çerçevesinde, ileri demokrasiyi hayata geçirmek için önemli adımlar atmış ve siyasi alanda, önlerindeki engelleri kaldırmıştır. Kadın çiçek benzetmesi ile taltif edilecek ve istenildiği zaman dalından koparılıp atılacak bir varlık değildir. Kadın, şahsiyet kimlik, duruş ve insan olma vesilesidir. Havva’dır kadın, iki cihan Selver’inin can damarı Amine’dir. Latife eş Hatice’dir. Bir iffet abidesi Meryem’dir. Kafkas cephesinde on kadın ile mücadele eden Kara Fatma’dır. Cumhuriyetimizin kurucusunun annesi Zübeyde’dir. Gözündeki kanlı yaşı silip ‘Vatan sağolsun’ diyen şehidimizin annesidir, kadın. Son söz olarak bu manada ilk ve son sözü Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi veselem) ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ diyerek kadınlara verilecek en büyük ve yüce değeri vermiştir” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının ardından Süleymanpaşa Kadın Platformu öncülüğünde, Kadın dayanışma dernekleri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Kaynak: İHA