Lise Öğrencilerine 'Dünden Bugüne Türk Kadını' Semineri

Özel Erişim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, ’Dünden Bugüne Türk Kadını’ isimli seminerle, yakın tarihte başarı sağlayan Türk Kadınları anlatıldı.

Lise Öğrencilerine 'Dünden Bugüne Türk Kadını' Semineri
Tokat’ta kent merkezinde faaliyet gösteren Özel Erişim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel bir seminer düzenlendi.

Tokat Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Makbule Yüce tarafından yapılan sunumda, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen, ilk ve tek başbakanı olan Tansu Çiller gibi yakın tarihte önemli görevler üstlenmiş kadınlar lise öğrencilerine anlatıldı. Okul Müdürü Nilgün Koyuncu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü gibi özel ve önemli günlerde sıradan kutlamalar yerine, bir eğitim kurumuna yaraşır bir şekilde kutlamaları bilgiyle süsleyerek yaptıklarını söyledi.

Bir çok medeniyetin aksine kadınına çok daha erken dönemlerde değer veren Türk Milleti’nin geleceği olan gençlere, bu mahiyette verdikleri eğitimle farkındalık sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Koyuncu: "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün; ’Ey Kahraman Türk Kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözünü çok önemsiyoruz. Günümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde dünyada sorun olarak kabul edilen bir çok şeyi, bu sözden hareketle baktığımızda aslında 100 yıl önce gördüğümüzü ve çözdüğümüzü anlıyoruz. Tabi ki gelişen dünyada kadına daha çok değer vermek önemlidir. Ama geçmişimizde kadına duyduğumuz saygı ve sevgiyi bugün devam ettirmemiz bile bir çok problemin çözülmesi için yeterlidir. Bu manada sevgili konuğumuz Makbule Yüce Hanımefendiye, öğrencilerimizi olduğu kadar bizi de aydınlattığı için teşekkür ediyoruz. Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda öğrencilerle birlikte pasta kesilirken, Makbul Yüce’ye günün anısına plaket ve çiçek takdimi yapıldı.
Kaynak: İHA