TKDK Emetli Girişimcileri Bilgilendirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü Emet ilçesinde esnaf ve girişimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

TKDK Emetli Girişimcileri Bilgilendirdi
Emet Belediyesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Hasan Çiçek, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Mülayim, Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, esnaf ve çiftçiler ile girişimciler katıldı.

Toplantıda katılımcılara 3. çağrı dönemi hakkında açıklamalarda bulunan TKDK İl Koordinatörü Ahmet Yazar, ilçe ilçe dolaşarak girişimcileri bilgilendirme yaptıklarını ifade etti.

Yazar,”İl Koordinatörlüğü olarak 3. Başvuru çağrı dönemindeki desteklerle ilgili esnaf ve girişimcilere yönelik bilgilendirme yapıyoruz. Girişimcilerimizde fikir uyandırmak ve faydalanmalarını sağlamak adına programlarımızı anlatıyoruz. Bir devlet kurumu olan Tarım ve Kırsal Kalkınma kurumumuza Avrupa Birliğinden tarım, hayvancılıkla ve kırsal kalkınma ile ilgili yatırımlara verilmek üzere gelen ödenekler var. Uygun ve doğru yatırımlarda yüzde 45 ila yüzde 70 arasında hibe desteklerimiz var. İlçelerimiz mevcut değerlerine göre girişimcilerimizi çoğaltmak için çalışıyoruz. Emet ilçemizde kırsal turizm teşvikleri açısından uygun bir bölge”dedi.

Yazar, toplantıya katılımları için Kaymakam Çiçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Gümüş’e teşekkür etti.(EFE)
Kaynak: İHA