Dicle Elektrik, Şırnaklı Muhtarlarla Buluştu

Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, Silopi ilçesine bağlı 18 köyün muhtarı ile bir araya geldi. Kırsaldaki yatırımların da ele alındığı toplantıda İl Müdürü Horoz, abonesiz ve kayıt dışı elektrik kullanılması sorununun çözüme kavuşturulması için muhtarlardan destek istedi.

Dicle Elektrik, Şırnaklı Muhtarlarla Buluştu
Silopi’deki bir otelde gerçekleşen toplantıya 18 köy muhtarı ve Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Murat Horoz’un yanı sıra ilçe yöneticisi Ferhat Yılmaz ve 6 birim yöneticisi katıldı.

Muhtarlar, özellikle kış aylarında yaşadıkları sorunları dile getirerek elektrikle ilgili taleplerini ilettiler. Dicle Elektrik yetkilileri de taleplerle ilgili gerekli notlarını alarak, yapılacak olan çalışmalarla ilgili muhtarları bilgilendirdiler. Toplantıda kırsal kesimdeki kayıt dışı elektrik kullanımı ile abonesiz elektrik tüketicileri konusu da gündeme geldi. Toplantıda, taraflar bunun maddi ve manevi zararlarından söz edilerek, sorunun nasıl çözülebileceği konusunu enine boyuna tartıştı.

Muhtarlardan destek istendi

Toplantıda konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, kayıt dışı tüketimi önlemek ve abonesiz tüketicileri kayıt altına almak üzere önümüzdeki günlerde kırsalda çalışma başlatılacağını belirterek, “Yapacağımız çalışma sırasında siz değerli muhtarlarımızdan da destek bekliyoruz. Kesintisiz ve kaliteli elektrik için, tüketilen enerjinin de mutlaka kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu nedenle öncelikle siz muhtarlarımızın bulundukları köylerdeki vatandaşlarımızla konuşarak, kaçak elektrik tüketiminin zararlarını anlatmanızı bekliyoruz. Sizlerin de desteği ile köylerimizde hem kayıt dışı kullanımın önüne geçeceğiz, hem de ihtiyaç duyulan şebeke iyileştirmelerini yapacağız” dedi.

Muhtarlar da ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını, bunun için de önce köylülerle görüşmeleri gerektiğini bildirdiler. Oldukça verimli geçen toplantı, hafta içerisinde yeniden bir araya gelinmesine ilişkin alınan kararla sona erdi.
Kaynak: İHA