Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Sanayisi İçin Projelerini Anlattı

Eskişehir Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, “Mobilya, madencilik, raylı sistemler, havacılık ve savunma sektörleri ile birlikte bir çok küme şirket halinde çalışır hale getireceğiz” dedi.

Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Sanayisi İçin Projelerini Anlattı
Düzenlediği basın toplantısında konuşan Başkan Adayı Kesikbaş, sanayinin büyümesi için yapılması gerek projeleri anlattı. Eskişehir sanayicisinin tek çatı altında yapılacak çalışmalarla büyüyeceğine dikkat çeken Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir Sanayi Odası kent sınırları içerisindeki tüm sanayi kuruluşlarını kapsıyor. Muttalip, Çukurhisar, Teksan, Emko, Baksan, Tornacılar ve benzeri sanayi sitelerinde, şehir merkezinde ve çevresinde, ilçelerimizde yüzlerce kuruluş var. Yıllardır Sanayi Odası deyince sadece Organize Sanayi Bölgesi (OSB), akla geliyor. Bizler OSB ile birlikte kentteki bütün sanayicilerimizin dertlerine çözümler bulacağız. Projeler geliştireceğiz. Tüm bölgeleri farklı farklı problemleri var. Sanayi Odası kentteki tüm sanayicilerin çatı kuruluşu. Bu problemleri inceleyip çözeceğiz. Teksan, Emko, Baksan ve diğer sanayi sitelerindeki sanayiciler hor görüldü, küçük görüldü.

Sanayi odası üye kartları bile çıkarılmadı. Başkanları ve yönetimleri ile iletişime bile geçilmedi. Bizler geçmeye başladık. Sanayicimizden alacağımız geri bildirimler, Eskişehir’deki tüm kuruluşlarla iletişimimizi en yüksek seviyede temsil ederek, Ankara ile ilişkilerimizi çok sıkı takip ederek, sanayicimizin sıkıntılarını gidermek, onlara yeni ufuklar açmak en temel sorumluluğumuz” dedi.



“Sanayi odasının başkanı değil, CEO’su seçilecek”

“Eskişehir’de oluşturulan kümeleri, şirket gibi efektif çözümler ile dikey sektörlere taşıyacağız” diyen Kesikbaş, konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:

Eskişehir Sanayi Odası’na bir Başkan değil, diğer şirketlerde olduğu gibi bir CEO ve yönetim kurulu seçeceksiniz. Aksi takdirde Eskişehir Sanayi Odası daha da küçülecek, şirketlerimizin değerleri düşecek. Marmara bölgesi çevre otobanının yapılması ile beraber yatırımlar, Karacabey, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa eksenine doğru kayıyor. Eskişehir sanayi kenti olmaktan uzaklaşıyor. Eskişehir’in DNA’sında sanayi var.”

“Hayalleri gerçekleştirmek istiyoruz”

Projeleri hakkında konuşmasını sürdüren Kesikbaş, “Eskişehir serbest bölgesi oluşturacağız. Eskişehir demiryolu, karayolu, havayolu, taşımacılığının nimetlerinden faydalanacak. Bu bölgeyi oluşturma yetkisi ESO’da. İthalat girdisi yüksek olan firmalar bu bölgede ikamet edebilir ve kent ekonomisine ciddi katkı olur. Eskişehir Bilgi Teknolojileri Endüstri Bölgesi oluşturulacak. Eğer birkaç sene daha bilgi teknolojileri için bir şeyler yapmaz isek bu alanda tüm şansımızı kaybedeceğiz. Belki bunun için en doğru yer şehir merkezinde bir alan oluşturulması olacaktır. Bu Odunpazarı bölgesi olabilir, üniversite bölgeleri olabilir. Ancak gençlerin taleplerine uygun bir yerde mutlaka bu projeyi gerçekleştirmeli, teknoloji firmalarını ve kuluçka merkezlerini burada toplamalıyız. Hasanbey Lojistik Üssü’nün tren yoluyla OSB’ye bağlandığını düşünün. Ten yolumuzun Gemlik’ten bağlantısının yapıldığını, Gebze, Adapazarı ve Karasu’ya bağlandığını hayal edin. Bununla birlikte düşünün kuzey ve güney çevre yollarının yapıldığını. Eskişehir sanayisinden 3-4 tırın aynı Almanya’daki gibi Avrupa’ya gittiğini düşünün. Eskişehir’de atıl duran bir havalimanımız var bu havalimanımızın Anadolu’nun lojistik limanı olduğunu düşünün. Bunun gibi hayalleri gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA