Büyükşehir Personeline Protokol Eğitimi Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, hizmet içi eğitimler kapsamında personele ’Protokol Kuralları’ semineri düzenledi.

Büyükşehir Personeline Protokol Eğitimi Verildi
Kurum içi eğitimlere önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, personeline ’Protokol Kuralları’ eğitimi verdi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından hizmet içi eğitimler kapsamında düzenlenen “Protokol Kuralları” konulu eğitim semineri, ilgili personellerin katılımıyla Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Protokol Müdürlüğünde daha önce görev yapan Protokol Uzmanı İhsan Ataöv tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde, protokol kurallarının yanı sıra iş yerinde hitap kuralları, karşılama, oturuş ve uğurlama kuralları, iş yerinde telefon görüşmeleri için protokol kuralları, resmi araçlarda protokol kuralları, iş yerinde sosyal ilişkiler gibi konulara değinildi.

Eğitimde, Protokol’ün ne olduğunu anlatan Ataöz, “Protokol dünyanın her yerinde kabul edilmiş bir kavramdır. Protokol resmi bir törende, resmi bir yemekte, resmi bir açılışta, resmi bir toplantıda başında resmi olan her işte temsil gücü düşük olan ast ile temsil gücü yüksek olan üst arasındaki ilişkileri düzenleyen işin adıdır. Protokolde astın üstüne, üstün üstüne bir disiplin zinciri vardır" dedi.

Beden dilinin önemine dikkat çeken İhsan Ataöv, “Selamla, beden dili, üslup, nezaket, tevazu ve hoşgörü bizim kişisel imajımızı oluşturur. Protokolde de uyulması gereken kuralların başında gelir” diye konuştu.

Ayrıca eğitimlerinde seviyeli samimiyetin de altını çizen Ataöv, iş hayatındaki samimiyetin protokol kurallarını yansıtmadığını dile getirdi.
Kaynak: İHA