Beşikdüzü'nde Okuma Yazma Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında Beşikdüzü ilçesinde iki kurs açıldı.

Halk Eğitim Merkezi ve Şehit Öğretmen Gürhan Yardım Ortaokulu'ndaki kurslara toplam 32 kursiyer katılıyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 80 saat sürecek 1. kademe kursun açılış törenine, Kaymakam Cevdet Ertürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayrettin Deniz, ilçe seferberlik yürütme kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Kaymakam Ertürkmen, burada yaptığı konuşmada, ileride doğacak ihtiyaç ve talep doğrultusunda yeni kurslar açılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kurslarda sizlerle beraber olacağız. Bu ilk gelişimiz ama son gelişimiz olmayacak. Bu kurs sadece okuma yazma kursu olmayacak. Birbirimizle tanıştığımız, kaynaştığımız, merhabalaştığımız bir kurs olacak. Sizler burada okuma-yazma öğrenerek ayrı bir pencere açacaksınız dünyaya. Belki olayları farklı açılardan görme imkanına sahip olacaksınız. Katılımı mümkün olduğunca devam ettirmenizi arzu ediyorum. İnşallah bu kurs sonunda hepinizi okur-yazar belgesi vererek uğurlarız."

Kaymakam Ertürkmen'in, "Niçin bu kursa katılıyorsunuz?" sorusu yöneltmesi üzerine kursiyer Emine Toklu, "Birine bir şey soruyorum, anlayamıyorum. 38 yıl önce 20 gün kursa gitmiştim. 38 yıl sonra yeniden öğrenci oldum. Şimdi yarım kalan bu işimi tamamlamak, okur-yazar olmak istiyorum." dedi.

Sohbetin ardından sınıfta yapılan ilk ders ile açılış töreni sona erdi.

Kaynak: AA