VASKİ'den Başkale'ye 3,5 Milyon Liralık Yatırım

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), 2018 inşaat sezonunda Başkale ilçesine 3,5 milyon liralık yatırım yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Başkale ilçesine giderek, atık su arıtma tesisi ile yapılan diğer çalışmaları da yerinde inceledi.

VASKİ Başkale şubesinde de yetkililerden bilgi alan Tekataş, Büyükşehir Belediyesi ile VASKİ'nin 2017'de yaptığı faaliyetlerle ilçenin birçok yeni hizmetle ve yeniliklerle tanıştığını, 2018 döneminde de Başkale'de önemli hizmetleri hayata geçireceklerini söyledi.

Tekataş, 2017'de Başkale'ye 21 kaptaj, 31 depo onarımı, yaklaşık 34 bin 399 metre içme suyu ve 1,5 kilometre kanalizasyon hattı yapıldığını belirterek, "Başkale büyük bir ilçemiz. İlçede bulunan 82 mahallemize 2018'de toplamda 3,5 milyonluk bir yatırım planlıyoruz. Bu hizmet yatırımları ile halkımızın yaşam standartlarını daha da artırmış olacağız. Başkale ilçemizde daha önce yapılan çalışmalarla kıyaslanmayacak derecede bir hizmet aşkıyla işler yürütülüyor. Ekiplerimizin gösterdiği çaba ve gayreti takdir ettik. Burada sistem oturmuş, işler aksatılmadan halkın beklentilerine cevap veriliyor. Her ilçemizde olduğu gibi Başkale ilçesi de hak ettiği hizmeti 2018 yılında fazlasıyla alacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA