Muhtardan Kan Grubu Listesi

Giresun’un Görele İlçesine bağlı Bozcaali Mahallesi Muhtarı Engin Çakır, acil durumlar için mahalle halkının kan grubu listesini hazırlıyor.

Muhtardan Kan Grubu Listesi
Mahallede ikamet eden halkın telefon numaralarını ve kan gruplarını isteyerek, liste oluşturduğunu söyleyen Muhtar Engin Çakır, "Vatandaşlarımız gereken ilgiyi gösterirse etkinliğimiz artar ve daha çok insana ulaşırız. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Kim olduğunuz fark etmez hepimizin her an acil kana ihtiyacı olabilir. Projemizin diğer bir amacı da zor bulunan kan gruplarını tespit edip anında ulaşabilmektir. İnsanların bir gün kendilerinin de kan ihtiyacı olabileceği unutulmamalı" dedi.

Kendi oluşturduğu mahalleli kan grubu listesiyle ilgili konuşan Bozcaali Mahallesi Muhtarı Engin Çakır, "Kan bağışının önemini en iyi acil kana ihtiyacı olan hasta ve yakınları bilir. Bağışladığımız kanla belki bir annenin, belki bir babanın, belki de bir bebek veya çocuğun hayatını kurtaracağız. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır. Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızdan telefon numaralarını ve kan gruplarını alarak, liste oluşturuyoruz. Herhangi bir vatandaşımıza acil kan lazım olduğunda insaniyet namına yardımda bulunabiliriz. Bir ünite kandan üç kişinin hayatını kurtarabiliyoruz. Aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için de mahalle halkımızı kan bağışında bulunmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA