Kan Vermek İçin Sıraya Girdiler

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Manisa Sana Kanım Feda Projesi kapsamında öğretmenler ile 18 yaşını doldurmuş öğrenciler kan bağışında bulundu.

Manisa Sana Kanım Feda Projesi kapsamında Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyaya Manisa'da görev yapan öğretmenler ile 18 yaşını doldurmuş öğrenciler yoğun ilgi gösterdi ve kan bağışı yapmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kan bağışında bulunanları ziyaret eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, projede okullarda koordinatör öğretmenler aracılığıyla verilecek eğitimler ve öğrenciler aracılığı ile kan bağışı konusunda ulaşamayacakları ev ve aile kalmayacağını söyledi.

Projeyle toplumu kan verme bilinci konusunda belirli bir seviyede getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Güvençer, 18 yaş üstü herkesi kan bağışı yapmaya çağırdı.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök de proje kapsamında ilk olarak okullarda seçilen gönüllü koordinatör öğretmenlere, kan bağışı konusunda eğitim verdiklerini belirtti.

Toplumu kan bağışında bilinçlendirme noktasında en güvenli liman olarak okulları gördüklerini dile getiren Gök, öğrenciler aracılığıyla da velilere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Projeyi yardımsever ve güvenli bir gençlik yetiştirmek için sürdüreceklerine dikkat çeken Gök, şunları kaydetti:

"18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilogramın üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan her vatandaşımız kan verebilir. Burada amacımız öğrencilerden kan almak değil, öğrenciler aracılığı ile velilerine ulaşarak, kan bağışı konusunda toplumu erken yaşlarda bilgilendirmektir. Fakat sağlığı yerinde 18 yaş üstü öğrencilerimiz kan verebilirler. Manisa'daki tüm okullarda öğrencilere verilecek eğitimler ile velilerine ulaşmayı planlıyoruz."

Kaynak: AA