İlkadım'da Büyük Açılışa Son 75 Gün

SAMSUN – İlkadım Belediyesinin yeni hizmet binasının resmi açılışını 75 gün sonra 19 Mayıs’ta yapacaklarını söyleyen Başkan Erdoğan Tok, “Vatandaşımıza verdiğimiz sözü tutmak için görevimizin başındayız ve olmaya devam edeceğiz ”dedi.

İlkadım'da Büyük Açılışa Son 75 Gün
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kıran Mahallesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan belediyenin yeni hizmet binasındaki çalışmaları yerinde inceledi. Tok, inşasının bitme aşamasına geldiği hizmet binasının son durumu ile ilgili mühendislerden bilgi aldı.

75 gün sonra resmi açılış merasimi yapılacak olan yeni hizmet binasının inşaatı ile ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “10 Haziran 2017 Cumartesi günü görkemli bir temel atma töreni yapılan yeni belediye hizmet binası bir külliye hüviyeti taşırken, aynı anda birçok soruna da çözüm olacak. Gazi ve İlkadım olmak üzere iki ayrı binada vatandaşlara hizmet vermekte yaşanan aksaklıklara çözüm olacak olan yeni hizmet binamız, modern mimarisiyle bölgesinin kentsel gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlayacak. Şehir merkezindeki yoğunluğu rahatlatacak olan yeni belediye hizmet binasının mevcut varlığı şehrin güneyinde bulunan alanları da geliştirecek. Şehrin güneye doğru gelişimini tetikliyor” diye konuştu.



“Beştepe Külliyesi gibi olacak”

Selçuklu mimarisi kullanılarak içerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu dev bir yapı inşa ettiklerini ifade eden Başkan Tok, “Yeni belediye hizmet binamızı 20 dönümlük alan içerisine 11 dönümlük alana inşa ediyoruz. Binamızın yanına 2 bin 600 metrekarelik bir sahaya cami yapıyoruz. Karşısına da planda yerini işlediğimiz kongre ve kültür merkezi inşa edeceğiz. İçerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu 600 cemaat kapasiteli cami, 5 bin m2lik meydan, çocuk kreşi, spor alanları, meclis ve toplantı salonu, kafeterya, 2 katlı 800 kişilik otopark ve dinlenme alanlarının bulunduğu kampüs hüviyetindeki 20 dönümlük alandaki yapı, Beştepe Külliyesi gibi çok amaçlı hizmete alanlarına dönüşecek. Belediye binamız hem yeni görünümüne kavuşacak hem de modern ve akıllı belediyecilik kapsamına sahip olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA