Türk Kızılayı Azez'de Yardım Dağıttı

Türk Kızılayı, Suriye’nin Azez kentinde bulunan Ehli Şam Kampı’nda yaşayan 327 aileye yardım malzemesi dağıttı.

Türk Kızılayı Azez'de Yardım Dağıttı
Türk Kızılayı, Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez’deki aileleri unutmadı. Savaştan kaçarak gelen ailelere yardımcı olan Türk Kızılayı, Azez bölgesinde bulunan Ehli Şam Kampı’nda 327 aileye gıda kolileri, hijyen malzemeleri ve battaniye dağıtımı yaptı. Aileler kötü hava koşullarına rağmen, yardım sırasında uzun kuyruklar oluşturdu. Bölgede 12 kamp ve 100 bine yakın sığınmacı bulunuyor.

Kızılay görevlisi konuya ilişkin açıklamasında Azez’in Sohran bölgesinin Elbil köyünde bulunduklarını ifade ederek, "AFAD buranın alt yapısını tanımladıktan sonra Kızılay’a teslim edecek ve muhtemelen bölgede daha öncede kamplarda yaşayan insan ve Fırat Kalkanı Operasyonunda güvenli bölgelere geçen insanlar arzu ederlerse bu kamplara, bütün altyapısı tamamlandıktan sonra geçecekler" dedi.

Kampa yerleşecek kişilerin daha sonraki yaşam kalitesi ve temel ihtiyaçlarının devlet ve bazı kurumlar tarafından karşılanacağını bildiren görevli, “Kendi yaşam alanlarına Halep, Şam, Hama, Humus hangi bölgelerden geldilerse, o bölgelere ne zaman dönmek isterlerse dönecekler. Bu insanların can güvenliği sağlandı ama hayatlarının insanca yaşama noktasında alt yapısının hazırlanması lazım. Öncelikle AFAD bu alt yapıyı sağlıyor ardından da Kızılay ve devletin diğer kurumları buradaki insanların ihtiyaçlarını karşılayacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA