Başkan Uludağ Açıklaması 'Sarıçam Platformu 6 Ayda Farkını Hissettirdi'

Sarıçam Belediyesi tarafından Sarıçam Platformu üyesi müteahhitlere kahvaltı programı düzenlendi.

Başkan Uludağ Açıklaması 'Sarıçam Platformu 6 Ayda Farkını Hissettirdi'
Kahvaltıda müteahhitlerin dilek ve isteklerini dinleyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, çözüm noktasında gereken süreç hakkında bilgilendirme yaptı.

Sarıçam Platformu’nun 6 ayda yaptıklarıyla farkındalığını hissettirdiğini ifade eden Başkan Uludağ, Sarıçam’ın marka değeri noktasında bu çalışmaların büyük katkısı olacağına vurguladı. Göreve geldiklerinde Sarıçam’da 29 bin civarında konutu bulunduğunu, kendilerinin ise 31 bin konuta ruhsat verdiklerini anlatan Uludağ, “Bu da Sarıçam’dan daha büyük bir Sarıçam kurulduğu anlamına geliyor. Daha nitelikli ve konsepti yüksek bir kent kuruluyor. Seyhan ve Çukurova’dan göç alabilecek umut vaat edebilen bir kent oluyor. Burası, Adana merkeze göre daha serin ve altyapı tamamlandığında yaşam konforu olarak önümüzdeki 10 yıl içerisinde Çukurova’ya alternatif olacak” ifadelerini kullandı.

Çöp toplama merkezi, 2019’dan önce kalkabilir

Altyapı çalışmaları bittikten sonra belediye olarak bölgedeki asfaltlama çalışmalarına hız vereceklerini anlatan Başkan Bilal Uludağ, hava şartları müsaade ederse Nisan-Mayıs gibi çalışmaya başlayacaklarını söyledi.



1 yıl sonra bu tür şeylerin bölgede konuşulmayacağı garantisini veren Uludağ, İlim Yolu Bulvarı’nın da 2018 yılı içerisinde biteceğini anlattı. Konuşmasında ilçe sınırları içerisinde yer alan Çöp Toplama Merkezi ile ilgili bir müjde veren Başkan Uludağ, “Çöp Tesisi, Sarıçam’ın önündeki en büyük engellerden biri. Büyükşehir Belediyesi yeni çöp tesisi için yer arayışında. Bu önemli bir gelişme. Bu tesisin kalkması noktasında kamuoyunda büyük bir bilinçlenme var. Benim tesisin 2019’dan önce kalkacağı noktasında umudum var” şeklinde konuştu.

Stadyumun karşısında 43 dönümlük bir yeşil alan bulunduğu ve oranın da yap-işlet-devret modeliyle faaliyete geçirileceğine vurgu yapan Bilal Uludağ, “İçinde macera parkının, konser alanının, kafelerin, bisiklet parkurunun, küçük araçların yarış yapabileceği bir pist olan bir proje var. Nisan ayında protokolü imzalayacağız ve yapımına başlanacak. Orası sadece Sarıçam’a değil, bu bölgeye hitap edebilecek bir kompleks olacak. Bunun yanında bölgede 2018 içerisinde bölgede 50 noktada park ve bahçe de yapılacak” dedi.

Başkan Uludağ ayrıca, Sarıçam Platformu’nun düzenleyeceği konsere desteklerinin de tam olduğunun altını çizdi.

Konserle 100 bin kişi Sarıçam’a getirilecek

Sarıçam Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Talaş da Adanalı’nın Sarıçam’ı tam anlamıyla tanımadığını ifade ederek, platformun temel amacının Sarıçam’daki kamu ve özel sektör yatırımlarını Adana’ya tanıtmak olduğunu anlattı. Platform olarak önce 1. Sarıçam Çalıştayı’nı düzenleyerek müteahhitler arasındaki birliği temin ettiklerini ifade eden Talaş, ardından da Adana İnşaat Fuarı’ndaki stantlarıyla Sarıçam’ı Adana’ya tanıttıklarını vurguladı.

Gazete, sosyal medya ve direk reklamlarıyla Sarıçam’ın tanıtımına büyük katkı yaptıklarının altını çizen Talaş, önümüzdeki Mayıs ya da Haziran ayında ise çok popüler bir sanatçıyı getirerek bir konser düzenleyeceklerini, amaçlarının 100 bin Adanalıyı Sarıçam’a getirmek olduğunu anlattı. Portakal Çiçeği Festivali’nin birkaç ayağının Sarıçam’da yapılması için girişimlerde bulunulmasını isteyen Talaş, kendilerinin de bu konuda sponsor olabileceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA