Okuma Yazma Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Babaeski'de toplantı düzenlendi.



Kaymakam vekili Mustafa Kaya başkanlığında, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda, okuma yazma seferberliği için yapılması planlanan çalışmalar görüşülerek, kurulun işleyişiyle ilgili üyeler bilgilendirildi.

Kaymakam Kaya, toplantıda, okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmamasını arzu ettiklerini söyledi.

Çevrede okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilmesi için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Kaya, tespitlerin ardından İlçe Halk Eğitim Merkezinde kursların açılacağını belirtti.

Okuma yazma bilmeyen vatandaşların olmasından dolayı üzüntü duyduklarını aktaran Kaya, ''Hala okuma yazma seferberliği yapıyor olmak tabii ki üzücü. Bu konuda bölgesel olarak çok büyük bir sıkıntı içerisinde olmasak da başka bölgelerde maalesef daha büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Burada da az da olsa okuma yazma bilmeyen var. İnşallah o kesime de ulaşacağız ve okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmayacak.'' diye konuştu.

Kaya, okuma yazma seferberliğiyle ilgili hazırlanan afiş ve broşürlerin okullara, muhtarlıklara ve köylere dağıtılacağını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat da Halk Eğitim Merkezinde verilecek eğitimlerde okuma yazma öğrenecek kişilere, 'Okur Yazarlık Belgesi'nin verileceğini bildirdi.

Kaynak: AA