İzmir ITB Berlin'de Tanıtılacak

ETİK Başkanı İşler: 'Alman pazarı Türkiye ve Ege turizmi açısından çok önemli. Almanya, İzmir'e ziyaretçi gönderen ülkeler arasında ilk sırada. 2018'e gelişmeyle başlayan bu pazarı daha da geliştirmek istiyoruz'

Egeli turizmciler, Berlin'de düzenlenecek dünyanın en önemli turizm fuarlarından Uluslararası Turizm Borsası'nda (ITB Berlin) Almanya pazarını geliştirmek için çaba harcayacak.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, yaptığı açıklamada ITB Berlin'in 7-11 Mart tarihlerinde 180'den fazla ülkeden yaklaşık bin üst düzey nitelikli alıcıyı 10 bin dolayında katılımcıyla buluşturacağını belirtti.

Fuarda, Türkiye'nin 3 bin 79 metrekarelik alanda tanıtım yapacağını, İzmir'in de 40 metrekarelik bağımsız stantta tanıtılacağını aktaran İşler, etkinliğin dünyanın farklı ülke ve bölgelerinin tanıtımı açısından eşsiz bir fırsat yarattığını, iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İşler, ITB Berlin'in turizmin profesyonellerini ve karar vericilerini buluşturan bir fuar olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Alman pazarı Türkiye ve Ege turizmi açısından çok önemli. Almanya, İzmir'e ziyaretçi gönderen ülkeler arasında ilk sırada. İzmir turizminin en önemli pazarı durumundaki Alman pazarı 2012 yılından beri gerileme içinde. 2016'da daha sert bir düşüş yaşayan pazarda yüzde 23 gerilemeyle 80 bin 100 turist kaybedildi. 2017 yılında Alman pazarında gerileme eğilimi durdu. 2017'nin 12 aylık döneminde pazar yüzde 4,8 büyüme ile 280 bine ulaştı. 2018'e gelişmeyle başlayan bu pazarı daha da geliştirmek arzusundayız. 2018'e gelişmeyle başlayan bu pazarı daha da geliştirmek istiyoruz. 2018 yılının kayıplarımızın telafi edildiği, 2015 yılı rakamlarına yaklaştığımız bir yıl olması için var gücümüzle çalışacağız."
Kaynak: AA