Burhaniye'de Üniversiteliler Balıkesir'de Kariyer Günlerine Katıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO), turizm eğitiminde ülkede söz sahibi konumda olan, bugüne kadar yetiştirdiği binlerce turizmci ile sektöre yön veren Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesininin gerçekleştirdiği “7. İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliğine katıldı. Turizm sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda konaklama işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek ve içecek işletmesi ve diğer firmaların katıldığı “İstihdam ve Kariyer Günleri 7” etkinliğinde BUBYO öğrencileri staj başvuruları yaparken, mezun olma durumundaki öğrenciler de katılımcı firmaların stantlarını ziyaret ederek profesyonel iş görüşmesi yaptılar.

Burhaniye'de Üniversiteliler Balıkesir'de Kariyer Günlerine Katıldı
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin önemli turizm işletmelerinin katıldığı 7. Kariyer ve İstihdam Günlerine 30 öğrenci ile katıldı.

Kariyer Günleri’ne katılan öğrencilerin çok yararlandıklarını anlatan BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, “Turizm Fakültesi Dekanımız saygıdeğer hocamız Prof.Dr. Cevdet Avcıkurt’a ve Btioyo ailesine böylesine önemli firmaları öğrencilerimizle buluşturma imkanını sağladıkları için teşekkür ederiz. Türkiye’nin önemli otellerini ve seyahat acentalarını Balıkesir’de toplayabilmek, Balıkesir Üniversitesindeki turizm öğrencileri için önemli bir fırsattır. Bundan sonraki süreçte de geleneksel hale gelen Kariyer ve İstihdam Günlerine katılarak Turizm Fakültesi (Bitioyo) tarafından bizlere sunulan böylesi bir imkandan öğrencilerimizle birlikte yararlanmaya devam etmek istiyoruz. Bizde okul olarak, 6 Mart 2018 tarihinde Edremit, Ayvalık ve Burhaniye’deki Turizm işletmeleri ile öğrencilerimizi BUBYO’da buluşturacağız. Bu sayede, körfez bölgesinde yaygın etkimizi arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA