Üniversite Öğrencilerinden Şehit Eren Bülbül'e Vefa

İstanbul'dan Trabzon'a gelen Yarını Aydınlat Platformu üyesi gönüllü üniversiteliler, Bülbül adına kütüphane açtı, ilkokul öğrencileriyle kitap okuma etkinliği düzenledi.

Yarını Aydınlat Platformu üyesi üniversite öğrencileri, Trabzon'da bir okulda Şehit Eren Bülbül adına kütüphane oluşturdu.

İstanbul'dan Maçka ilçesindeki Başar İlkokuluna sabah saatlerinde gelen üniversite öğrencileri, buradaki boş bir sınıfı kendi imkanlarıyla düzenledi. Yaklaşık bin 500 kitabı oluşturdukları kütüphanedeki raflara dizen öğrenciler, yanlarında getirdikleri bilgisayarlar ve projektörleri de öğrencilerin kullanıma sundu.

Okul yöneticileriyle birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştiren üniversiteliler, daha sonra bahçede ilkokul öğrencileriyle birlikte kitap okuma etkinliği düzenledi.

Platformun kurucusu Volkan Usanmaz, AA muhabirine, Batıdan Doğuya Sevgi ve Kitap Projesi kapsamında Türkiye genelinde 37 köy okuluna kütüphane kurduklarını söyledi

Proje kapsamında bugünkü duraklarının Maçka olduğunu dile getiren Usanmaz, "Kütüphane olacak sınıfı arkadaşlarımızla birlikte baştan aşağıya yeniledik. Hem kütüphane hem de sosyal aktiviteler sınıfı olmasını sağladık. Projeksiyon ve bilgisayarların yanı sıra kitap rafları ve oturma alanları oluşturduk. Toplamda bu kütüphane için bin 500 kitap getirdik. Hedefimiz 81 ilde açacağımız diğer kütüphanelerle birlikte 100 bin kitabı kütüphanelerle buluşturmak." diye konuştu.

Oluşturdukları kütüphane sayesinde Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül'ü en iyi şekilde anmayı istediklerini belirten Usanmaz, "Bizim için çok güzel bir çalışma oldu. Maneviyatımızı şimdi olduğu gibi daha sonra da unutmayacağız. Buradan sonra Elazığ'a gideceğiz ve orada da şehit polis memuru Fethi Sekin için kütüphane kuracağız." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA