'En İyi Kareler' Fotoğraf Sergisi Optimum'da

“Gülümseten Kareler”, “Dostluk Kareleri”, “Çocuk Hakları”, “Hayvan Hakları” ve “Sevgi Kareleri” konulu yarışmalara katılan en iyi eserlerden derlenen “En İyi Kareler” fotoğraf sergisi, Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

'En İyi Kareler' Fotoğraf Sergisi Optimum'da
Dostluğu, sevgiyi, çocuk ve hayvan haklarını anlatan kareler; Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı iş birliğinde düzenlenen “En İyi Kareler” fotoğraf sergisinde bir araya geldi. Fotoğrafa ilgi duyan bir kuşağın gelişimine ve geleceğin fotoğrafçılarının yetişmesine olanak sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmalardaki en iyi kareler AVM ziyaretçilerinin ilgisi ile karşılandı.

Ulusal yarışma statüsünde gerçekleştirilen fotoğraf yarışmalarına 5 yıl içinde 15 bini aşan yetişkin dışında 100’ü aşkın okuldan 10 bin genç katılım sağladı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş bünyesinde yer alan alışveriş merkezlerinde sanatseverlerin beğenisini sunulan sergi, Adana Optimum AVM’de 1 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

“En İyi Karaler” fotoğraf sergisi, 18 Nisan - 29 Nisan’da Kahramanmaraş Piazza’da da sergilenecek.

2018’in yarışma konusu “Sanat Kareleri”

Rönesans, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya işbirliğinde 2013 yılında hayata geçirilen ve bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen yarışmanın bu yılki konusu ise “Sanat Kareleri” olacak. Her yıl farklı bir konsept ile fotoğraf tutkunlarını bir araya getiren yarışma, sanat olgusunun her bir birey için gösterdiği farklılığı ve yöresel kültürlerimizdeki önemini hatırlatmak amacıyla “Sanat Kareleri” teması ile gerçekleşecek.

Denklanşöre bas, ödülü kazan

Fotoğraf sanatına gönül veren her yaş grubundan bireylerin, başvuru yapıp, deklanşöre basarak ödül kazanabileceği “Sanat kareleri” konulu yarışma için başvurular devam ediyor.

Sanatın toplumsal yaraları saran; sevgi, barış ve umut dolu bir dünya için iyileştirici gücüne dikkat çekmeyi amaçlayan Sanat Kareleri Fotoğraf Yarışması; “18 yaş üstü”, “Lise 9-12. sınıf öğrencileri” ve “Ortaokul 5-8. sınıf öğrencileri” kategorilerde gerçekleştirilecek.

Toplamda 22 bin 650 tl ödül verilecek

Her kategoride birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye ise 750 liralık hediye çekleri verilecek. Bu ödüllerin yanı sıra yine her kategorilerden iki fotoğrafa 250 TL değerinde Mansiyon ödüllü hediye çeki, 20 fotoğrafa da 100 TL değerinde hediye çeki olmak üzere toplamda 22 bin 650 TL ödül verilecek. Ödül kazananlar ayrıca fotoğraflarını sergileme şansı da yakalayacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin başvurularını 20 Nisan’a kadar ‘fotopya.com’ üzerinden yapılabileceği bildirildi.

Kaynak: İHA