Alper Çizgenakat'ın Adı Yeniden Hastaneye Verildi

İzmir'in Çeşme ilçesinde yeni hizmet binasına taşınmasıyla adı "Çeşme Devlet Hastanesi" olarak değiştirilen hastanenin ismi yeniden "Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi" olarak değiştirildi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın Sağlık Bakanlığına Çizgenakat ailesinin hastaneye eski adının verilmesiyle ilgili taleplerini aktardıklarını belirtti.

Konuyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini aktaran Hotar "İlçeye ilk hastane Çizgenakat ailesinin de önemli katkılarıyla yapılıyor ve hastane yıllarca ilçe halkına hizmet veriyor. Daha sonra yetersiz kalınca bina devletimiz tarafından yenileniyor ancak o dönem yönetmelik gereği hastanemizin adı değiştiriliyor. Hayırseverlerimiz ülkemizin birçok noktasında okul, hastane ve kamu kuruluşlarının inşasında önemli katkılarda bulunuyor. Ülkemizde yaşayan duyarlı vatandaşlarımıza karşı ahde vefamızı unutmamalıyız.

Vatandaşlarımızla omuz omuza vererek ülkemizi her zaman daha iyi yerlere taşıdık. Bu anlamda yeni hastanemize de destekler veren ailemizin talebinin karşılıksız kalmaması gerekiyordu. İl sağlık müdiremiz, sayın valimiz ve Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle hastanemizin adı yeniden değiştirildi ve Alper Çizgenakat'ın adı Çeşme Devlet Hastanesi'nde yaşamaya devam edecek." dedi.

Anne Emine Çizgenakat da hastaneye olan desteklerini bir an olsun ara vermeden sürdürdüklerini aktararak, "Alper'in adının çıkartılmasına üzüldük ama desteğimizi hiçbir zaman kesmedik. Nükhet hanım oğlumuzun adının yaşatılması için çok ciddi destek verdi. Hastaneye yeniden Alper Çizgenakat adının verilmesi çok güzel oldu. Başta Nükhet hanım olmak üzere destek verip yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

1994 yılında Çeşme'deki evlerinin yüzme havuzuna düşen ve o dönemde ilçede hastane olmaması nedeniyle hayatını kaybeden Alper Çizgenakat'ın adı, ailesinin desteğiyle ilçede açılan hastaneye verilmişti.

Hastanenin hizmet binasının yetersiz kalması nedeniyle ilçede 75 yataklı bir hastane yapılmış yönetmelik gereği ismi Çeşme Devlet Hastanesi olarak değiştirilmişti. Çizgenakat ailesinin yeni hastaneye "Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi" verilmesi için girişimde bulunmuştu.

Kaynak: AA