Latif Şimşek'ten TRT açıklaması

TRT'nin bazı şarkıları sözleri nedeniyle yayınlamama kararı ardından CHP'den yapılan sansür eleştirilerine gazeteci Latif Şimşek'ten tepki geldi. Sansür iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Şimşek, "Devlet kurumlarını yıpratarak kimse bir yere varamaz. TRT popüler kültürün ahlaksızlıklarına yataklık etmek zorunda değil" dedi.

Latif Şimşek'ten TRT açıklaması
Latif Şimşek'ten TRT açıklaması
TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı yaptığı denetimler sonucu 142 Türkçe, 66 Kürtçe şarkıyı sözleri nedeniyle yayınlamama kararı aldı. CHP'liler kararla ilgili sansür iddiasında bulurken gelişmeler Beyaz TV ekranlarında Dinamit programında masaya yatırıldı.

“TRT'DE SANSÜR YOK”

Gazeteci Latif Şimşek, konuyu araştırdığını ve sansür iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. TRT'nin devlet televizyonu olması nedeniyle hassasiyetlerinin olduğunu belirten Şişmek, “Yasaklanan şarkıların birinde şarkıyı söyleyen adam çok affedersiniz b,o,k içtim diyormuş. TRT'de yayın kurulu var ve buradan geçmeyen hiçbir şarkı TRT'de yayınlanamaz. TRT yasası bunu öngörüyor.” dedi.

BOZDAĞ: DİĞER KANALLAR DA YAPMALI

Konuyu aynı zamanda TRT'den sorumlu olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'la ile görüştüğünü ifade eden Şimşek, Bozdağ'ın “Diğer kanalların da örnek alacağı bir tutum eleştiriliyor. TRT'nin yaptığını diğer kanallar da yapmalı.” dediğini aktardı. “TRT, popüler kültürün ahlaksız boyutlarının yataklığını yapacak bir kurum değildir” diyen Şimşek, “TRT alkolü, uyuşturucuyu özendiren bir popüler saçmalığı yayınlamak zorunda mı?” diye sordu.

'KURUMLARI YIPRATARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ'

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in ekranlara çıkıp kendini anlatmayı seven bir bürokrat olmadığını da ekleyen Şimşek, “Çok genç ve çok başarılı bir genel müdür. Genel Müdür Yardımcılığı döneminde ona televizyonun dahi çocuğu diyorlardı. Fırsat bulan olursa TRT World'a baksınlar. Dünya kalitesinde bir kanal. Bir çok alanda BBC ve CNN'den daha üst düzeyde. Devlet kurumlarını yıpratarak kimse bir yere varamaz. Bir başarı varsa kurumun başındaki bürokratları eleştirmek yerine onları övelim. ” şeklinde konuştu.