Kadın Esnaf Ve Sanatkarlar İçin Danışma Kurulu Oluşturuldu

Kadın esnaf ve sanatkarlara destek olmak amacıyla Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) bünyesinde Kadın Danışma Kurulu oluşturuldu.

SESOB'ta düzenlenen toplantının ardından projeye start verildi. Kurucu üyeler, ilk etapta kurulun görevleri, sorumlulukları, kimlerin görev alacağı ve nasıl göreve geleceği gibi konuları kapsayan tüzük hazırlayacak. SESOB yönetimi ile istişare halinde olacak kurul, aynı zamanda birliğin sosyal faaliyetlerini de belirleyip yönetecek.

SESOB Başkanı Hasan Alişan, yaptığı açıklamada, kurulun esnaf ve sanatkar için çok ciddi görev üstleneceğini belirterek, "Türkiye'de bir ilke daha imza atıyoruz. Kadınımızın ne kadar üretken, ne kadar sorunların çözümü noktasında mahir olduğunu biliyoruz. Esnaf ve sanatkar kadınlarımız hem mesleki alanda hem de sosyal faaliyetlerde esnaf ve sanatkarımıza yeni bir yol açacak. Birliğimizin yeni kurulu ülkedeki diğer birliklere de örnek olacak. İnanıyorum ki sektörün kendisini yenilemesinde Kadın Danışma Kurulu çok büyük görevler üstlenecek." diye konuştu.

Kaynak: AA