Nevşehir'den Kısa Kısa

Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu öğrencileri, beraberlerinde okul yöneticisi ve öğretmenleri ile Nevşehir Şehitliği'ni ziyaret etti.

Burada, Çanakkale Savaşında şehit olan Nevşehirlilerin isimlerinin yeraldığı abide ile bölücü terör örgütleriyle girişilen çatışmalarda şehit olan polis ve askerlerin temsili kabirlerine çiçek bırakan öğrenciler dua etti.

Şehitlikte bulunan, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı gezen grup, anıtın çevresine yerleştirilen hain darbe girişimini anlatan fotoğrafları inceledi.

Okul müdür yardımcısı Ersin Özkaya, öğrencilerin vatan için canını feda eden şehitleri tanıyarak geleceğe daha iyi hazırlanmasını sağlamak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

- Öğrencilere verginin önemi anlatıldı

Derinkuyu Mal Müdürü Hüseyin Çelik, öğrencileri makamında kabul ederek, verginin önemi hakkında bilgi verdi.

Vatansever olmanın başlıca şartlarından birisinin de vergi ödeme konusunda sergilenen dürüstlük olduğunu aktaran Çelik, "Devlet toplanan vergilerle hizmet verir. Yol, okul, hastane gibi hizmetler vatandaşlara vergiler sayesinde geri döner. Alışveriş yaptığımızda mutlaka fatura istemeliyiz, satılan mallardan vergi kaçırılmamalıdır." dedi.

Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA