Kocaeli'den Kısa Kısa

Kartepe Belediyesi "Alo Evlat Hattı" ekibi, Yaşlılar Haftası ve Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yaşayan yaşlıları evlerinde ziyaret etti.



Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ödüllü projeleri arasında yer alan "Alo Evlat" ekibi, 18-24 Mart tarihlerinde kutlanan Yaşlılar Haftası ve üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili kapsamında, destek oldukları yaşlıları ziyaret etti.

Her zaman ve her şartta Kartepeli büyüklerini düşündüklerini belirten Başkan Üzülmez, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“2015 yılında kurduğumuz Alo Evlat Hattı ile 'İhtiyacınız olduğunda evladınız kapıda' diyerek çıktığımız yolda gayemiz sadece büyüklerimizin duasını almaktır. Bunun için de 7/24 hizmet veriyoruz. Türkiye’de ilk ve örnek olma özelliği taşıyan proje sayesinde büyüklerimizin yüzleri gülmektedir. Sosyal belediyeciliğin örneklerini ilçemizde özgün ve farklı projeler ile halkımıza gönül köprüleri kurarak gösteriyoruz.”

- Çocuk kulübü huzurevini ziyaret etti

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Kocaeli Huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Programlarında sosyal davranış kazandırma amaçlı gezilere ve etkinliklere sıklıkla yer veren Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyesi öğrenciler ile eğitmenler ve velileri, büyüklerinin ellerini öperek hediyeler verdi.

Yaşlıları neşelendiren ve duygulandıran çocuklar, onlarla kucaklaşarak bol bol sohbet etti.

Kartepeli çocuklar, büyüklerine en kısa zamanda tekrar gelme sözü verirken, huzurevi sakinleri de ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirdi ve tekrar görüşmeyi temenni etti.

- AFAD 2 haftada 4 bin öğrenciye eğitim verdi

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Deprem Haftası'nın ardından okul eğitimlerini, ortaokul, ilkokul, anaokulu ve Kur'an kurslarında devam ettirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, "Afete Hazır Türkiye" Projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kocaeli Müftülüğü ile yapılan protokoller gereği afet bilinci kazandırma çalışmaları yapan AFAD, son 2 haftada 3 bin 395 öğrenciye eğitim verdi, tahliye tatbikatları yaptırdı.

Projeler kapsamında son 2 haftada 9 ortaokul ve 10 kuran kursunda eğitim veren Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, projeler haricinde de okullardan gelen eğitim taleplerini karşılamaya çalışıyor. Bu kapsamda 5 anaokulu, 5 ilkokul ve 1 lisede de afet eğitimi bilinci eğitimleri verdi.

- Körfez Ticaret Odası'na A sınıfı sertifika

Hizmet kalitesini Avrupa standartlarına taşıyan Körfez Ticaret Odası’nın 5 yıldızlı A sınıfı akreditasyon sertifikası aldığı bildirildi.

Odadan yapılan açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Kurulu tarafından yürütülen Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi 13. dönem sertifika töreninin Ankara’da gerçekleştirildiği belirtildi.

TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, akreditasyon yenileme denetimini başarıyla tamamlayan Körfez Ticaret Odası'nın, TOBB’un "5 yıldızlı A sınıfı borsalar" kategorisinde ilk sırada yer aldığı aktarıldı.

Törene Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı, Meclis Başkanı Güngör Ayhan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysel Şenol, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Genç, Fatih Uykun, Fatih Fidan, Meclis Üyesi Hamza Küpeli, Genel Sekreter Kenan Mintaş ve oda personeli katıldı.

Kaynak: AA