Kitap Okuyarak Örnek Oldular

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Özdemir ve kurum yöneticileri, gezici kütüphane önünde kitap okudu.

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, kent meydanındaki gezici kütüphane önünde vatandaşlara örnek olmak için kitap okudu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir ve kurum yöneticileri, öğle tatilinde, Cacabey Meydanı'ndaki gezici kütüphane önünde kitap okuma etkinliğine katıldı.

Özdemir, kentte kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve okuyanların sayısını artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Kırşehir'de kitaba karşı farkındalığı artırabilmek amacıyla gezici kütüphanemizi Cacabey Meydanı'na getirdik. Bir hafta boyunca meydanda vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize hizmet verecek. Kitap okumak isteyenlere stant kurduk. İsteyenler buradan kitap alarak okuyor." diye konuştu.

Günün belli saatlerinde esnafa, simitçiye, taksiciye, işçiye, memura, bankacının ayağına giderek kitap okutmaya çalıştıklarını aktaran Özdemir, "Meydanda farklı zamanlarda birlikte kitap okuyarak, kendimiz bu alışkanlığın kazanılmasına örnek olmak istedik." dedi.
Kaynak: AA