'Safranbolu Okuyor' Projesi

"Safranbolu Okuyor" Projesi kapsamında "Gençlerle Başbaşa" kitabının dağıtımının yapıldığı bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel tasarlanarak bastırılan kitabın dağıtımına 75. Yıl Anadolu Lisesinde başlandığını söyledi.

Okumanın düşünsel duygu dünyasına katkısının tartışılmaz olduğunu ifade eden Ürkmezer, "Okumak insana yeni hayatların, yaşantıların, tecrübelerini getirir. İnsanın zamanı iyi kullanması, kendine yatırım yapması, kendindeki değişim ve gelişimin farkına varması bireyler arasında önemli bir fark yaratır. İşte okumak bu noktada devreye girer. Bireyin empati ve düşünme gücü ruhsal yaşamın derinliklerinde gelişirken, aynı zamanda insan karakterinde sağduyu dediğimiz bir nitelik de kazandırır." diye konuştu.

İlçede eğitim gören ilk ve orta öğretim öğrencilerine 25 bin adet kitap hediye edildiğini aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Kitapların yaşamlarımıza katkısını fark etmeniz, teknoloji ve bilişim olanaklarının yararı kadar toplumsal ve bireysel zararlarını, yarattığı zaman kaybını anlamanız, kitaplarla bu alışkanlıklardan uzaklaşmanız, okuma ve yazma çalışmalarına daha çok zaman ayırmanız bu projelerin ana konusunu oluşturuyor. Siz gençlere bundan sonrada okuma bilinci kazandırma hedefli yenilikçi projeler hazırlamak birinci derece önceliklerimiz arasında yer alacaktır."

Kaynak: AA