Köprübaşı Dere Islahlarıyla Güzelleşti

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğünün Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde 6 derede yaptığı ıslah çalışması, ilçeye yeni bir görünüm kazandırdı.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ve Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mengen, ilçede 6 derede yapılan ve tamamlanan ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Eker, incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede, verimli toprakları ve ılık iklimi ile son dönemde büyük tarım yatırımcılarının gözdesi haline gelen Köprübaşı'nın artık bambaşka bir görünüme sahip olduğunu ifade etti.

Yeregiren, Acı, Gündoğdu, Kasar, Soğukpınar ve Kasar Kuyu dereleri yataklarını bu proje kapsamında yeniden düzenlediklerini belirten Eker, 6 dere yatağında toplam 4 bin 700 metre trapez kesitli toprak kanal, 990 metre uzunluğunda betonarme U kesit kanal, 2 bin 20 metre uzunluğunda taşkın koruma duvarı yaptıklarını kaydetti.

Eker, yapılan çalışmalarla Köprübaşı'nın hem modern bir görünüme kavuştuğunu hem de taşkın riskinin en aza indirildiğini dile getirerek, projenin 7 milyon liraya mal olduğunu aktardı.

Projenin ikinci aşamasında, Köprübaşı Belediyesinin dere yataklarının çevresini yeşillendireceği ve rekreasyon alanları ile yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağı bildirildi.

Kaynak: AA