Ahilik Kültürünü Okulda Öğrenecekler

Bursa’da bir lisede ahilik kültürünün tanıtılması amacıyla ‘Ahilik kültürünü tanıtma köşesi’ açıldı.

Ahilik Kültürünü Okulda Öğrenecekler
Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ahilik kültürünün tanıtılması amacıyla ‘Ahilik kültürünü tanıtma köşesi’ açıldı. Açılışa, Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, okul müdürü Ali Cihan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, Bursa’nın bir ahi kenti olduğunu dile getirerek, “Bursa’da şu anda ahiliğin yaşadığını düşünüyorum. Çünkü Bursa Osmanlı Devleti’nin başkentliğini yapmış bir şehirdir. Jeopolitik konumu gereği de ticarete çok yatkındır. Gelenekselliği ile modernliği harmanlamış bir ilimizdir. Ecdadımızla ilgili canlı verileri Bursa’da bulmak mümkündür. Bu okulumuzda da böyle bir köşe açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Cihan ise “Selçuklu Devleti’nde doğmuş, Osmanlı’da vücut bulmuş, manevi değerlerimizin bütünü olan ahlaki değerleri gelecek nesillere tanıtmak için böyle bir şey düşündük. Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri bir nebzede olsa çocuklarımıza hatırlatmak istedik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ahilik köşesi ziyaret edildi. Ayrıca okulun Radyo-Televizyon bölümünde radyodan televizyona, gramofondan agrandisöre eski eşyaların bulunduğu küçük bir müzenin de açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA